Hotelarstwo..

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam,,mam wielką prośbę, z niemieckim u mnie na bakier a muszę przetłumaczyć 11 krótkich sytuacji z polskiego na niemiecki związanych z hotelarstwem. a mam nóż na gardle,semestru jeszcze nie zaliczyłem w całości (III semestr zimowy) a do 9 maja musze złożyc indeks. bardzo proszę o pomoc.akurat szkoła moja wprowadziła od 2 roku że będziemy uczyli sie na studiach jezyka niemieckiego,a naprawdę pierwszy raz się z nim spotykam, o to te sytuacje

1. Proszę powiedzieć, że szuka pan/i w pobliżu pokoju 2 os. z łazienką lub z prysznicem od dzisiaj na tydzień. Hotel ma być centralnie położony, ale nie daleko od wyciągów narciarskich. chce pani/i mieć balkon od strony południowej i połowę wyżywienia.

2. proszę powiedzieć że hotel Arosa jest niestety całkowicie obłożony, ale może pan/i spróbować w hotelu Hohenfels, który jest trochę tańszy, ale też bardzo korzystnie położony,około 10 min na piechotę stąd i tylko 250 metrów od wyciągów narciarskich

3. Proszę powiedzieć że hotel jest spokojnie położony, oddalony tylko 5 min na piechotę od centrum wsi, pokoje są wyposażone w radio, mini bar, telefon, tv, suszarkę, prysznic lub łazienkę/wc. Pokoje od strony południowej mają balkon lub taras

4. Proszę poinformować gości, że wyżywienie jest serwowane w restauracji hotelowej - sniadania od 7.00 do 9.30, obiad 4 daniowy ( 4- Gang - Menu) z przystawką i deserem między 13.30 a 15.00, oraz kolacja między 19.00 a 20.00

5 proszę poinformować że chce pan/i zorganizować w czerwcu konferencję dla 50 osób i potrzebuje pan/i materiały informacyjne o wyposażeniu sali konferencyjnej i cenach.

6. proszę spytać się czy w hotelu jest wolny pokój 2 osobowy z łazienką. Potrzebuje pan/i ten pokój na dwie noce od 18 kwietnia do 20 kwietnia 2009r. proszę spytać się również ile kosztuje ten pokój i czy śniadanie jest wliczone w cenę.

7 proszę poinformować gościa że wszystkie pokoje mają łazienkę/prysznic, wc, mini bar, tv i klimatyzacje. POnadto do dyspozycji gości jest sauna, solarium i basen

8. Proszę zadzwonić do do hotelu Dorint i podziękować pani Braun za materiały informacyjne o hotelu powiedzieć że chciałby/aby pan/i uzgodnić termin zwiedzania hotelu ponieważ zarząd pana/i firmy zdecydował się zorganizować na wiosnę w kwietniu konferencję na 70 osób w tym hotelu

9. Proszę spytać sie czy rozmówcy pasuje czwartek przed południem, a jeśli nie, to jaki termin odpowiada mu najbardziej. Następnie proszę stwierdzić, że spotkacie sie o 12.00 w piątek 3 maja i że potwierdzi pan/i termin faxem

10 proszę odwołać uzgodniony termin ( czwartek 1 czerwca o 13.00) ponieważ musi pan/i służbowo wyjechać i powiedzieć że zadzwoni pan/i za kilka dni ponownie, żeby uzgodnić nowy termin

11. Proszę zadzwonić do pana Krause z firmy Prima i powiedzieć że z powodu osobistych nie może pan/i dotrzymać uzgodnionego terminu ( środa 15 styczeń o 10.00) i chciałby/aby pan/i przesunąć ten termin na wtorek 21 stycznia o 11.00 i spytać się czy to pasuje rozmówcy

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie