Proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam może mi ktoś pomóc otóż musze przygotować te dwa podpunkty, na pierwszy coś wymysliłem, w drugim nie mam zielonego pojęcia, proszę o pomoc, może jeszcze coś dodać do pierwszego?

Przeprowadź rozmowe z kolegą/koleżanką lub nauczycielem. Każdy uczestników dialogu prowadzi go w oparciu o swoj scenariusz.
A; Znajomy twoich rodiców z Niemiec ogląda Wasze rodzinne zdjęcia. Nie rozpoznaje na nich twojej siostry
-poinformuj rozmówce, kto jest na zdjęciu
-Opowiedź, jaka była Twoja siostra w dzieciństwie
-Poinformuj o okolicznościach, w jakich je wykonano

-Auf dem Bild, next mein Vater steht meine Schwester. Beate, die altesten Schwester
-Meine Schwester war nett. Sie war Bucher gelesen. Sie war beautifull woman. Sie hat Volleyball gespielt. Sie hat fernsehen gelebt
-Das Foto hat mein Onkel gemacht. Wir waren nach Paris. Wir haben Eiffla tower besucht

B:Oglądasz zdjęcie swoich znajomych z Polski. Nie rozpoznajesz wszystkich osób, które są tam widoczne.
-dowiedz się, kogo przedstawia jedno ze zdjęć
-dowiedz sie, jak była siostra rozmówcy w dzieciństwie
-Zapytaj o okoliczności, w jakich wykonano to zdjęcie
aha Twoja siostra byla mila w dziecinstwie a teraz nie jest?hehe ja bym tak nie napisala, poza tym sa bledy, noi cos pomieszane z angielskim....ale checi sie licza....
To moge cie prosic o pomoc, jak widac mistrzem niemca nie jestem
proszę o pomoc
1)
-Im Vordergrund steht ein Mädchen. Das ist meine ältere Schwester. Sie heiße Beata.
-Als sie 6 Jahre alt war, spielen się ein Instrument-Klavier. Sie hat gern Konzerte besucht. Das war Ihre Hobby. Jetzt kann się auch Geige spielen.
- Das waren unsere Sommerferien. Wir waren in Paris. Im Hintergrund steht Eiffla Turm. Diese Foto hat mein Onkel gemacht.

2)
-Wer ist das? / Wie nennen diese hübsche Frau?
-Bitte, erzahlen mir über seine Schwester./ Kannst du mir erzahlen über deine Schwester ?
- Warum diese Foto ist für dich wichtig? (to pytanie mogloby byc inne, ale nie mialam innego pomyslu)

cos napislam, ale nie obiecuje, ze jest dobrze. niech ktos to jeszcze przejrzy dla pewnosci, bo ja tez nie jestem mistrzem :)) pozdro
Wielkie dzięki
Als sie 6 Jahre alt war, spielen się ein Instrument-Klavier

? Pierwszy czas masz przeszly- war, a drugi terazniejszy -spielen i nawet zle odmienione , terazniejszy spielt sie, pzreszly spielte sie
spielt sie Klavier
ale tak naprawde nei wiadomo o co ma chodzic w tym zdaniu, bo napislas gdy miala 6 lat, gra instrumentem Klavier,

jezeli chcialas napisac ze gdy maila 6 lat zaczela grac na instrumencie, musi byc inaczej ulozone to zdanie
Das war Ihre(Pani , Panstwo) Hobby - ihr Hobby z malej,
ihre
Dieses Foto

albo Plural- Diese Fotos
Wie nennt diese Frau -3 osoba liczby pojedynczej
Bitte, erzahlen Sie mir/ erzalst du (z umlautem) über Ihre/deine Schwester.
Warum dieses(das Foto) Foto ist für dich wichtig?
dzieki za poprawki, sory za usterki. stachu250 lepiej popraw sobie bledy.
sorry
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa