POmocy na jutro List ! pod mature.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam napisać list do kolegi czy też koleżanki. w którym

poinformuje ją o Swoich wrażeniach pobytu w nowej szkole atmosferze w jej panującej

poinfurmuje o przedmiotach jakich się ucze i jakie przedmioty lubie np (historię)

z czym mam problemy (np z chemia)

i jak radze sobie ze stresem

i mam zaprosić koleżanke na weekend

Bardzo prosze o pomoc jestem w szkole na niemieckim ale cche się przepisać na ang bo jestem głupia z niemeickeigo ale i tak to zadanie musze jeszcze zrobić a nawet zdania nie umiem ułożyć ;/ a na jutro to mam ;/
chce wspomnieć że musi mieć do 150 słów
Prosze sie lepiej wziasc za nauke a nie liczyc na latwe zadanie
łatwo powiedzieć ... Z dnai na dzięń się nie naucze ;]
a nie moja wina ze mi niemiecki nie wchodzi tak jak angielski ;/
Hallo Thomas!

Am Anfang meines Briefes möchte ich dich ganz herzlich grüßen. Sorry, dass ich so lange nicht geschrieben habe , aber ich hatte viel zu tun.
Ich bsuche jetzt Lyzeum. In der neuen Schule fühle ich mich gut, weil alle meine Kollegen sehr nett für mich sind. Ich denke auch, dass die Atmosphäre in der neuen Schule sehr gut ist, weil alle Schüler sehr offen und freundlich sind. Ich werde jetzt andere Fächer lernen, die ich im Gymnasium noch nicht hatte. Das sind unter anderen : Physik, Chemie und Spanisch. Ich mag sehr Geschichte und Englisch. Ich habe aber kleine Probleme mit der Mathe, weil die so schwierig ist. Die Mathe muss man verstehen und das ist nicht immer einfach. Der Mathelehrer kann uns die Aufgaben nicht leicht erklären.
In meiner neuen Schule gibt es oft Stress. Es gibt manchmal zu viele Klassenarbeiten und man muss viel lernen. Ich mache aber Sport und baue dadurch meinen Stress ab. Ich lerne auch systematisch, deswegen habe ich keinen Grund , um im Stress zu leben. Ich muss schon Schluss machen, denn ich meine Hausaufgaben machen muss.
Thomas, ich möchte dich auch herzlich zu mir am Wochenende einladen . Ich hoffe, dass du mich endlich besucht. Wir haben so viel zu unternehmen.

Tschüß, bis bald
denn ich muss meine Hausaufgaben machen.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia