list po niemiecku, bardzo prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

witam was drogich użytkowników tego forum,

w tym roku będę zdawać rozszerzoną maturę z j. angielskiego, jako że z niemieckiego zawsze mi się udawało, bo tak naprawdę nie umiem tego języka, prosiłbym Was o pomoc, ponieważ totalnie nie ogarniam tego listu, i nie mam pojęcia co w nim napisać. treść zadania:
- przeprosisz ze nie pisałeś i podasz powód,
- powiedz jakie książki czytasz i dlaczego,
- wspomnisz o swojej ostatniej książce i zachęć do jej przeczytania
- zapytaj o jego upodobania literackie 1[tel]SŁÓW.
Jeśli chodzi o treść to dowolnie np. Chętnie czytam lektury, ale także książki przygodowe, miłosne, etc.

BARDZZZZO PROSZZZZE O POOOMOOOC !!!
Przepraszam, ale ja dopiero zaczęłam się uczyć niemieckiego... I mógłby mi ktoś pomóc przetłumaczyć to na język niemiecki:

Mieszkam w Katowicach przy ulicy ... . Mieszkam w bloku na czwartym piętrze. Moje mieszkanie ma cztery pomieszczenia. Przedpokój i z prawej strony jest łazienka, a na wprost jest kuchnia, potem z lewej pokój rodziców, a z prawej mój pokój.
Mój pokój jest mały, ale przytulny. Przed oknem mam bórko i komputer. Na przeciwko jest szafa i z prawej strony jest moje łóżko. Na przeciwko łóżka jest telewizor.

Bardzo bym była wdzięczna, gdyby ktoś pomógł by mi to przetłumaczyć na niemiecki.
Sproboj ze slownikiem i pozniej mozna ten tekst poprawic, poniewaz w Twoim wypadku bedziesz nadal na tym samym poziomie, na ktorym teraz jestes. Chyba ze nic nie chcesz sie tutaj nauczyc. To jestes w zlym forum. Poszkaj z google.pl "prace domowe" +niemiecki albo "odrabianie prac domowych" +niemiecki.
Mieszkam w Katowicach przy ulicy ... . Mieszkam w bloku na czwartym piętrze. Moje mieszkanie ma cztery pomieszczenia. Przedpokój i z prawej strony jest łazienka, a na wprost jest kuchnia, potem z lewej pokój rodziców, a z prawej mój pokój.
Mój pokój jest mały, ale przytulny. Przed oknem mam bórko i komputer. Na przeciwko jest szafa i z prawej strony jest moje łóżko. Na przeciwko łóżka jest telewizor.

Ich bin in Kattowitz in der ... Straße wohnhaft. Meine Wohnung, die sich aus vier Räumen zusammensetzt, befindet sich in der vierten Etage eines elfstöckigen Hochhauses, das am Stadtrand liegt, wo es keinen Lärm und viele Parks gibt. Wir haben einen geräumigen Flur, an den alle anderen Räume angegliedert sind. Vom Flur aus kann man ins Badezimmer und in die Küche gelangen. Links befindet sich das Schlafzimmer meiner Eltern, in dem mein Vater meine Mutter jede Nacht besteigt. Rechts befindet sich mein Zimmer, das zwar klein, aber gemütlich ist. Am Fenster steht mein Schreibtisch, auf dem sich mein PC befindet. Dem Fenster gegenüber steht ein Schrank.
vannity, bardzo prosze!

Hallo Adolf,

sei mir nicht böse, dass ich so lange nichts von mir habe hören lassen. Vor einiger Zeit war ich von einer Dirne mit Tripper angesteckt worden, sodass es um meine Gesundheit schlecht bestellt und ich bettlägerig war. Aus Langeweile habe ich eine Menge Bücher gelesen, von denen mir keins so richtig gefallen hat. Ich musste aber die Freizeit irgendwie totschlagen. Sei nicht bekloppt und lies keine Bücher. Die sind sowieso dämlich.

Grüße und Küsse!!!
prosiłbym o coś innego , treść jest dziwna :D
witam was drogich użytkowników tego forum,

w tym roku będę zdawać rozszerzoną maturę z j. angielskiego, jako że z niemieckiego zawsze mi się udawało, bo tak naprawdę nie umiem tego języka, prosiłbym Was o pomoc, ponieważ totalnie nie ogarniam tego listu, i nie mam pojęcia co w nim napisać. treść zadania:
- przeprosisz ze nie pisałeś i podasz powód,
- powiedz jakie książki czytasz i dlaczego,
- wspomnisz o swojej ostatniej książce i zachęć do jej przeczytania
- zapytaj o jego upodobania literackie 1[tel]SŁÓW.
Jeśli chodzi o treść to dowolnie np. Chętnie czytam lektury, ale także książki przygodowe, miłosne, etc.

BARDZZZZO PROSZZZZE O POOOMOOOC !!!

dołączam się do prośby Vannityy...
Może zacznę...
Liebe Anja,
wie geht's dir???
Tut mir leid dass...............(nie wiem jak powiedzieć że od dawna nie pisałam).....aber ich keine Zeit hatte(???)
Ich lese viele Romane weil sehr interessant sind.Letzten habe ich gelesen ......(jakąś książkę np Kod L.d.V) i że była wciągająca dużo się działo.... i że mu radzę przeczytać.
Was magst du lesen?
Ich warte auf deine Antwort.

Proszę pomóżcieeeeeeeeee
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa