ROZMOWA W HOTELU

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Hej
Chciałabym prosić o pomoc. muszę napisać jeszcze 2 rozmowy, które odbywają się w hotelu ale zbytnio nie wiem jak. Rezerwacje telefoniczna i po przyjeździe do hotelu już mam. ale muszę jeszcze 2 krótkie rozmowy napisać- jedną o zgłoszeniu jakiegoś defektu w pokoju a 2 jak się wyjeżdża z hotelu (zapłata oddanie kluczy itp.)
Czy mógłby ktoś to mniej więcej napisać
Proszę o pomoc to bardzo pilne.
Defekt w pokoju:
-Guten Tag, ich habe vor einer halben Stunde das Frühstück aufs Zimmer bestellt und habe es noch nicht bekommen.
- Oh, das tut mir Leid. Welche Zimmernummer haben Sie?
- 26
- Verzeihung, das haben wir übersehen. Ihr Frühstück kommt sofort.
- Danke. Ich möchte noch sagen, dass die Klimaanlage nicht funktioniert.
- Entschuldigung,wir schicken sofort jemand.
- Ist schon in Ordnung! Besten Dank!
Odjazd:
- Guten Abend! Ich fahre morgen um 9 Uhr ab. Können Sie bitte meine Rechnung bis morgen früh fertigmachen?
- Selbstveständlich. Ihre Zimmernummer, bitte?
- 208
- In Ordnung! Brauchen Sie sonst noch etwas?
- Ja, könnten Sie mir bitte ein Taxi für 9 Uhr bestellen?
- Geht in Ordnung! Gute Nacht!
- Gute Nacht!
musze napisać dialog: rozmowa telefoniczna o hotelu koles sie pyta recepcjonisty co w nim jest ale nie rezerwuje pokoju. potrzebuje zeby bylo 12 pytan. prosze o pomoc:)
Najpierw ty. To jest temat niejakiego xxxkrxxx. Nie twoj. Zaloz twoj wlasny, bo ciebie nikt nie znajdzie. A wszystkim bedzie latwiej potem przy wyszukiwaniu.

»

Brak wkładu własnego