Proszę o pomoc przy paru zdankach :(((

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam. Mam prośbę zerknie ktoś na te zdanka??? Nie powinny sprawić problemów osobom które dobrze znają niemiecki, ja niestety nie znam:(

1.Z jakich powodów najczęściej kłócisz się z rodzicami?
2.Ja także od czasu do czasu kłócę się z moimi, najczęściej o to że mam bałagan w pokoju, ciągle pisze smsy albo dzwonie i późno wracam z dyskotek.
3.Staram się więc sprzątać, telefon używam w ukryciu a jak wyjdę zawsze ich informuję na bierząco że jest ok.
4.Ty też powinnaś pójść na ustępstwa względem rodziców.
5. Mam nadzieję że w przyszłości będzie lepiej i przestaniecie się kłócić.
6. Rodzice są bardzo ważni i trzeba ich szanować.

Proszę, potrzebne mi to do pracy pisemniej, wstep i zakończnie już mam, nie mogę sobie tylko poradzić ze środkiem :(((
PROSZĘ !!!
1. Warum (aus welchen Gründen) streitest Du dich meistens mit deinen Eltern?
2. Ab und zu streite ich mich auch mit meinen Eltern. Sie werfen mir vor, dass ich eine Unordnung in meinem Zimmer habe, zu viel Sms schreibe bzw. telefoniere und zu spät aus der Disco nach Hause komme.
3. Ich bemühe mich also mein Zimmer ordentlicher zu halten (öfter aufzurämen) und mein Handy nur im Versteck zu benutzen. Auch wenn ich rausegehe, sage ich ihnen immer Bescheid, dass alles in Ordnung ist.
4. Du solltest auch deinen Eltern nachgeben.
5. Ich hoffe, dass es zwischen euch in der Zukunft alles besser sein wird und ihr mit den Streitigkeiten aufhört.
6. Die Eltern sind sehr wichtig und man soll sie immer respektieren.
Bardzo Ci dziekuję :)))

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego