Proszę Państwa o pomoc w przetłum na j.niemiecki

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1. Opowiedz koledze z Niemiec o dniu sportu w twojej szkole uwzględnij następujące informacje:
-jak przebiegał ten dzień
-w jakich dyscyplinach startowali uczniowie
-w jaki sposób zostali uhonorowani uczniowie
2.Napisz pocztówkę z wakacyjnego obozu sportowego do swojego przyjaciela:
-poinformuj gdzie sie znajdujesz
-opisz przebieg dnia
-napisz jakie dyscypliny sportowe uprawiasz
-zapytaj przyjaciela jakie dyscypliny sportu uprawia

Oba te zadania mogą być zmyślone poprostu ja nie wiem jak na to odpowiedzieć(w jezyku niemieckim) ale mogę napisac tylko chodzi mi o to przetlumaczenie :

1. - Dzień sportu jest fajnym wydarzeniem. Odbył się na boisku przy szkole . Wszystkie dyscypliny odbyly sie poprawnie bez zadnego oszustwa. Wszyscy uczniowie mogli startowac w wybranych przez siebie dyscyplinach sportu.
-Uczniowie startowali w wybranych przez siebie dyscyplinach sportowych. Odbył sie skok w dal , bieg na 100 metrów , rzut oszczepem , rzut kulą ,
-Uczniowie którzy w sposób wyrażny wykazali sie wysiłkiem zostali uhonorowani przez wreczenie dyplomow i upominkow (piłek do gry , slodyczy)

2. Cześć KUBA
-Co tam słychać u Ciebie> ? ja własnie znajduje sie na obozie sportowym we Francji, jest to jeden z najwiekszych obozow na swiecie, ceni sie klasa i wysoka ranga zawodnikow.
- Na obozie jest wysoka dyscyplina. Nauczyciele zawodowcy trenuja cię caly dzien. Mielismy dzisiaj bieganie 50kilometrow potem silownie.
-Oboz jest super trenujemy tutaj biegi, podnoszenie ciezarow, zapasy,
-Kuba lubisz uprawiac sport? jakie najbardziej lubisz uprawiac dyscypliny sportu?

-

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie