1. Opowiedz koledze z Niemiec o dniu sportu w twojej szkole uwzględnij następujące informacje:
-jak przebiegał ten dzień
-w jakich dyscyplinach startowali uczniowie
-w jaki sposób zostali uhonorowani uczniowie
2.Napisz pocztówkę z wakacyjnego obozu sportowego do swojego przyjaciela:
-poinformuj gdzie sie znajdujesz
-opisz przebieg dnia
-napisz jakie dyscypliny sportowe uprawiasz
-zapytaj przyjaciela jakie dyscypliny sportu uprawia
Oba te zadania mogą być zmyślone poprostu ja nie wiem jak na to odpowiedzieć(w jezyku niemieckim) ale mogę napisac tylko chodzi mi o to przetlumaczenie :
1. - Dzień sportu jest fajnym wydarzeniem. Odbył się na boisku przy szkole . Wszystkie dyscypliny odbyly sie poprawnie bez zadnego oszustwa. Wszyscy uczniowie mogli startowac w wybranych przez siebie dyscyplinach sportu.
-Uczniowie startowali w wybranych przez siebie dyscyplinach sportowych. Odbył sie skok w dal , bieg na 100 metrów , rzut oszczepem , rzut kulą ,
-Uczniowie którzy w sposób wyrażny wykazali sie wysiłkiem zostali uhonorowani przez wreczenie dyplomow i upominkow (piłek do gry , slodyczy)
2. Cześć KUBA
-Co tam słychać u Ciebie> ? ja własnie znajduje sie na obozie sportowym we Francji, jest to jeden z najwiekszych obozow na swiecie, ceni sie klasa i wysoka ranga zawodnikow.
- Na obozie jest wysoka dyscyplina. Nauczyciele zawodowcy trenuja cię caly dzien. Mielismy dzisiaj bieganie 50kilometrow potem silownie.
-Oboz jest super trenujemy tutaj biegi, podnoszenie ciezarow, zapasy,
-Kuba lubisz uprawiac sport? jakie najbardziej lubisz uprawiac dyscypliny sportu?
-