pomoc w przetłumaczeniu krótkich tekstów...

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Sie treffen eine Bekannte auf der Straße und begrüßen sich, unterhalten sich kurz über die Familie, über sein Examen (übermorgen), über seine Reisepläne(nächste Woche)...,verabreden sich für...und verabschieden sich dann wieder.

Sie haben Rückenschmerzen und sitzen beim Arzt im Wartezimmer.Da kommt ein Nachbar , Sie hat eine starte Erkältung und muss immer niesen(Hatschi).Begrüßen Sie ihr, sprechen Sie über ihre Krankheiten und geben Sie sich Tipps.Dann sind Sie an der Reihe, verabschieden Sie sich.

Sie haben eine gute Freundin zu Silvester eingeladen.Bitten sie sie herein, zeigen Sie ihr etwas zu essen und zu trinken an, sprechen Sie über die gemeinsame Reise vom letzte Jahr und machen Sie Pläne für die Zukunft. Um Mitternacht... dziękuję ludziom dobrej woli:)
To są zadania do napisania dialogów.
Jeżeli nie rozumiesz nawet polecenia, to jak chcesz je napisać? Czy liczysz, że jakiś jeleń zrobi to za ciebie?

Każdy chętnie pomoże, ale nikt za ciebie nie będzie robił zadań domowych.
dziękuję za subtelne "pojechanie mi po ambicji"! tak, wiem, ze sa to polecenia do napisania dialogów i które, o dziwo, chce napisać sama! rozumiem większość słów, ale gubię sie np w całym kontekście zdania i chciałam po prostu prosic osoby, którym takie tłumaczenie nie sprawia problemów(!) o pomoc!
nie należę do "subtelnych"

Spróbuj sama przetłumaczyć, jak coś nie wyjdzie poprawię ja, lub ktoś chętny się na pewno znajdzie

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie