Prośba o przetłumaczenie krótkiego tekstu

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Moja rodzina nie jest duża. Składa się z 3 osób: mamy, taty i mnie. Nie mam rodzeństwa, więc jestem jedynaczką. Przez to wiele obowiązków należy do mnie, bo nie mam z kim się nimi podzielić. Jednak bycie jedynakiem ma wiele zalet. Jestem samodzielna, zaradna i mam więcej przyjaciół. Jednak podczas świąt przy stole jest nas bardzo dużo. Wszystko dlatego, że jestem jedyną jedynaczką w rodzinie. Mam bardzo dużo wujków i cioć. Najbardziej lubię święta Bożego Narodzenia.

Byłabam bardzo wdzięczna :)
Pozdrawiam
Meine Familie ist nicht gross. Sie setzt sich aus 3 Personen zusammen: Mama, Papa und mir. Ich habe keine Geschwister, also bin ich ein Einzelkind. Daher habe ich viele Pflichten, weil ich niemanden habe, mit dem ich sie teilen könnte. Dennoch hat es viele Vorteile, ein Einzelkind zu sein. Ich bin selbstaendig, tuechtig und habe mehr Freunde. Doch an den Feiertagen sitzen bei uns viele Leute am Tisch. Das alles deshalb, weil ich das einzige Einzelkind in der Familie bin. Ich habe sehr viele Onkel und Tanten. Am liebsten mag ich Weihnachten.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie