Mobbing w szkole

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

bardzo proszę o przetłumaczenie tekstu ;) jestem zielona z języka niemieckiego gdyż pod początku szkoły podstawowej uczyłam się języka angielskiego.

Napisz e-mail do koleżanki z Niemiec:
- podziękuj za e-mail i powiedz ze w twojej klasie jest uczennica, której klasa nie akceptuje,
- podaj powody złego traktowania dziewczyny i spytaj czy spotkała się z taką sytuacją
- poinformuj kto i w jaki sposób pomógł
nie widze zadengo tekstu, ktory mozna byloby tlumaczyc! chyba jestem juz slepy!
Hi Monika,
Am Anfang meines Briefes möchte ich mich bei dir entschuldigen, dass ich mich so lange nicht gemeldet habe.In mein klasse is Mädchen welche is mobbing. Sie is gut schuler sie hat sehr gute noten. Meine klasse verfolgen sich, die klasen sitsen und lachte sich. die probleme wurde vom Leher behobe. Monika in deiner schule is mobbing?
Bardzo proszę o poprawienie błędów.
Hi Monika,

am Anfang meines Briefes möchte ich mich bei dir entschuldigen, dass ich mich so lange nicht gemeldet habe.
In meiner Klasse gibt es ein Mädchen, welches mobbt wird.
Es (das Mädchen) ist eine gute Schülerin und hat sehr gute Noten.
Meine Klasse verfolgt es aber, sie ???sitsen??? und lacht über es.
Die Probleme werden bereits vom/von unserem Lehrer angegangen/bereinigt.
Monika, gibt es in deiner Schule Mobbing?
dziękuje ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia