Zadanie z niemca-ogłoszenie

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Podczas pobytu w Niemczech w ramach wymiany szkolnej po meczu koszykówki zgubiłaś swoje ulubione buty sportowe.
Napisz ogłoszenie, w którym:
-podasz okoliczności zdarzenia
-określisz możliwe miejsce pozostawienia butów
-opiszesz swoje buty
-podasz możliwość kontaktu z tobą.

Odpiszcie całymi zdaniami w jak najprostszy sposób i najlepiej z tłumaczeniem. :)
heh i cos jeszcze zamawiasz?
Nie tylko prosiłabym o rozwiązanie...
No ale nawet sie nei wysililas zrobioc tego po polsku i pozniej moze poprosic o tlumaczenie!
Dobrze oto jest mój pomysł ;)

Ogłoszenie!!!
W poniedziałek 25.01.2010 po meczu koszykówki zgubiłam swoje ulubione buty. Sądzę że zostały one na boisku. Buty są zielone z żółtymi paskami i czarnymi sznurowadłami firmy NIKE, rozmiar 38. Jeśli ktoś je widział lub znalazł proszę o kontakt pod nr tel 123456789 lub e-mail [email] Dla szczęśliwego znalawcy przewidziana jest nagroda.
xyz
List po niemiecku 120-150 słów

W prasie niemieckojęzycznej przeczytałeś ogłoszenie o pracy wakacyjnej dla młodych ludzi. napisz list, w którym:
-przedstawisz się i podasz cel swojego listu
-uzasadnisz ze jesteś odpowiednią osobą do tej pracy (2 argumenty)
-poinformujesz, kiedy możesz rozpocząć pracę i w jakim okresie możesz pracować
-zapytasz o możliwość zakwaterowania i poprosisz o szybką odpowiedz.
Mam jeszcze za ciebie liczyć słowa? Polskie, czy niemieckie? Mój abakus nie ma prądu.
edytowany przez zochama: 06 mar 2011
Nie musisz liczyć, może być tak na oko... :p
Aha, nooo, to zmienia postać rzeczy. Ten czat z tobą zaczyna mi się podobać.
Nie rozumiem.. ??
Temat przeniesiony do archwium.