Bardzo prosze o przetłumaczenie tego tekstu, będę wdzieczna.
Opowiem wam dzis o mojej rodzinie. Moja najblizsza rodzina sklada sie z mnie, mamy i taty.Ja mam na imie kasia i mam 17 lat. Interesuje się muzyką oraz fryzjerstwem. Bardzo lubie słuchać głośnej muzyki. W wolnych chwilach spędzam czas z moim chłopakiem. Jestem niebieskooka blondynka i nie zbyt wielkim wzroście. Moja wada jest taka, że jestem bardzo uparta. Mieszkam wraz z rodzicami w malej wsi kolo Lublina. Nasz dom jest jednorodzinny. Moja mama ma na imie Magda i nie pracuje ma 39lat . Zajmuje sie obowiązkami w domu. Jej zainteresowanie to plotkowanie z sąsiadką przy kawie. Jest niska i ma zielone oczy, krotkie czarne wlosy. Moj tata ma na imie PIotr i jest architektem i ma 42lata.Jest bardzo wysoki i ma ciemne wlosy tak samo jak oczy. Lubi spedzac czas z kolegami przed telewizorem ogladajac mecz. Moi rodzice są to dwa przeciwieństwa. Mama spokojna i cierpliwa zaś tata wybuchowy i nerwowy. Nie mam rodzenstwa, ale od zawsze marzyłam o starszym bracie. W domu mam psa Ciapka z którym uwielbiam sie drażnić.Nazwalam go tak , ponieważ na uchu ma czarne plamki. Tata go znalazł na drodze i go przygarneliśmy. Niedaleko mnie mieszkają moi dziadkowie z wujkiem, ciocią i dwoma kuzynami. Moja babcia ma juz 78lat i ma na imie Marysia i jak na swój wiek jest bardzo nowoczesna. Moj dziadek jest nieco starszy od babci, ma 82 lata i ma na imie Michal, bardzo lubi dokuczać swojej zonie. Zachowuje sie jak by miał 10lat. Z dziadkami mieszka również moja ciocia Agnieszka, która jest lekarzem i wujek Artur który jest malarzem. Maja dwójke dzieci: 5-letniego Kacpra i 2-letniego Adasia. Bardzo lubie ich odwiedzać, ponieważ panuje tam ciepła atmosfera. Razem z rodzicami odwiedzamy ich co tydzien. W cieple weekendy wyjeżdżam z rodzicami do drugich dziadków którzy mieszkaja 35km od naszej miejscowosci. Dziadkowie mieszkają z mojej mamy bratem i jego żoną wiec ma sie nimi kto zaopiekowac. W wakacje i ferie rodzice zawsze zabieraja mnie i mojego chłopaka na wycieczki na których zwiedzamy rozne zakątki Polski. Moja rodzina jest wspaniała. Kazdy pomaga sobie, wspiera.
bardzo prosze o jak najszybsza odpowiedz. Bede baaardzo wdzieczna.
Pozdrawiam.