Opis mnie i swojej rodziny (brak wlasnego wkladu)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo prosze o przetłumaczenie tego tekstu, będę wdzieczna.

Opowiem wam dzis o mojej rodzinie. Moja najblizsza rodzina sklada sie z mnie, mamy i taty.Ja mam na imie kasia i mam 17 lat. Interesuje się muzyką oraz fryzjerstwem. Bardzo lubie słuchać głośnej muzyki. W wolnych chwilach spędzam czas z moim chłopakiem. Jestem niebieskooka blondynka i nie zbyt wielkim wzroście. Moja wada jest taka, że jestem bardzo uparta. Mieszkam wraz z rodzicami w malej wsi kolo Lublina. Nasz dom jest jednorodzinny. Moja mama ma na imie Magda i nie pracuje ma 39lat . Zajmuje sie obowiązkami w domu. Jej zainteresowanie to plotkowanie z sąsiadką przy kawie. Jest niska i ma zielone oczy, krotkie czarne wlosy. Moj tata ma na imie PIotr i jest architektem i ma 42lata.Jest bardzo wysoki i ma ciemne wlosy tak samo jak oczy. Lubi spedzac czas z kolegami przed telewizorem ogladajac mecz. Moi rodzice są to dwa przeciwieństwa. Mama spokojna i cierpliwa zaś tata wybuchowy i nerwowy. Nie mam rodzenstwa, ale od zawsze marzyłam o starszym bracie. W domu mam psa Ciapka z którym uwielbiam sie drażnić.Nazwalam go tak , ponieważ na uchu ma czarne plamki. Tata go znalazł na drodze i go przygarneliśmy. Niedaleko mnie mieszkają moi dziadkowie z wujkiem, ciocią i dwoma kuzynami. Moja babcia ma juz 78lat i ma na imie Marysia i jak na swój wiek jest bardzo nowoczesna. Moj dziadek jest nieco starszy od babci, ma 82 lata i ma na imie Michal, bardzo lubi dokuczać swojej zonie. Zachowuje sie jak by miał 10lat. Z dziadkami mieszka również moja ciocia Agnieszka, która jest lekarzem i wujek Artur który jest malarzem. Maja dwójke dzieci: 5-letniego Kacpra i 2-letniego Adasia. Bardzo lubie ich odwiedzać, ponieważ panuje tam ciepła atmosfera. Razem z rodzicami odwiedzamy ich co tydzien. W cieple weekendy wyjeżdżam z rodzicami do drugich dziadków którzy mieszkaja 35km od naszej miejscowosci. Dziadkowie mieszkają z mojej mamy bratem i jego żoną wiec ma sie nimi kto zaopiekowac. W wakacje i ferie rodzice zawsze zabieraja mnie i mojego chłopaka na wycieczki na których zwiedzamy rozne zakątki Polski. Moja rodzina jest wspaniała. Kazdy pomaga sobie, wspiera.

bardzo prosze o jak najszybsza odpowiedz. Bede baaardzo wdzieczna.
Pozdrawiam.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia