''Znalazłem psa''

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam, bardzo potrzebuje przetłumaczyc ten list: nie musi być kropka w kropkę przetłumaczony, mogą wystapić jakieś zmiany.

Droga Anno,

Jak leci? Wszystko w porządku? U mnie jest super! Tydzień temu byłem u babci na wsi i wydarzyło się coś bardzo ważnego. Znalazłem psa! Stał na drodzę, bez smyczy, cały brudny i smutny. Babcia powiedziała, że ktoś go zostawił. Było mi go bardzo szkoda.
Wziąłem go do domu i opiekuje się nim. Moja mama i mój tata bardzo lubią Gizmo - bo tak ma na imię
Miał pchły, ale poszliśmy do weterynarza na odrobaczania i po problemie.
Wychodzę z nim tzy razy dziennie. Jest bardzo posłuszny. Bardzo lubi jeść. Od dnia kiedy go znalazłem, czuje się bardzo szczęśliwy. Znalazłem nie tylko psa, ale i przyjaciela.

Zapraszam Cię do siebie abyś mogła go zobaczyć! Czekam na ciebie w ten weekend.
Pozdrowienia i buziaki

xyz

PS. Nie wymagam, żeby było jedno i to samo. Zmiany (na lepsze) mile oczekiwane:))
Liebe Anna,

Wie geht es dir? Alles in Ordnung? Vor einer Woche war ich bei meiner Großmutter im Dorf und passierte etwas sehr Wichtiges. Ich fand einen Hund! Er stand auf der Straße ohne Leine, schmutzig und traurig. Oma sagte, dass jemand ihn verlassen hatte. Ich fühlte Mitleid mit ihm.
Ich nahm ihn nach Hause und kümmerte mich um ihn. Meine Mutter und mein Vater mögen sehr Gizmo wie - so ist sein Name.
Er hatte Flöhe, da gingen wir zum Tierarzt um die Parasiten zu beseitigen.
Dreimal am Tag gehe ich mit ihn Gassi. Er ist sehr gehorsam. Er liebt es zu essen. Ab dem Tag, als ich ihn fand, fühlt er sich sehr glücklich. Ich habe nicht nur einen Hund, aber auch ein Freund.

Damit dass du ihn sehen kannst, lade ich dich am Wochenende ein.
Grüße und Küsse

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka