Moja wycieczka klasowa.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Jestem słaba z niemieckiego a mam strasznie długi tekst do przetłumaczenia była bym bardzo wdzięczna gdyby ktoś mi pomógł:

W piątek wieczorem spotkaliśmy się na dworcu,całą noc jechaliśmy pociągiem do Gdańska.Rano wysiedliśmy i poszliśmy do schroniska młodzieżowego,tam zjedliśmy śniadnie,potem zwiedzaliśmy Gdańsk.Obiad zjedliśmy w restauracji,na obiad jedliśmy rybę.Po południu poszliśmy na plażę,opalaliśmy się,wędrowaliśmy wzdłóż wybrzeża,budowaliśmy zamki z piasku,zbieraliśmy muszlę.Wieczorem wróciliśmy do schroniska,zjedliśmy kolację i urządziliśmy Disco.Disco trwało do późna w nocy.Rano poszliśmy na plażę podziwać wschód słońca.Cały dziń spędziliśmy na plaży.Obiad zjedliśmy w MC.Wieczorem spakowaliśmy nasze rzeaczy i poszliśmy na dworzec.Całą noc jechaliśmy pociagiem.Po wycieczce byliśmy zmęczeni ale zadowoleni.
poczÄ…tek wyglÄ…da tak:

Jedes Jahr macht unsere Klasse ein Klassenfahrt.Diesses Jahr sina an di Ostsee gefharen

Nie jestem pewna ale mialam na myśli,że:Każdego roku nasza klasa organizuje wycieczke klasowa.W tym roku byliśmy nad morzem.
Jedes Jahr macht (albo: "organisiert") unsere Klasse ein Klassenfahrt. Diesses Jahr sind wir an die Ostsee gefahren.

Am Freitag abend (albo: „Freitagabend“) haben wir uns auf dem Bahnhof (albo: „am Bahnhof“)getroffen, die ganze Nacht sind wir mit dem Zug nach Gdansk gefahren (albo: „die Fahrt nach Gdansk dauerte die ganze Nacht“, albo: wir sind mit dem Zug die ganze Nacht hindurch nach Gdansk gefahren“).
Am Morgen sind wir ausgestiegen und in die Jugendherberge gegangen, dort haben wir gefrühstückt, danach haben wir Gdansk besichtigt. Zu Mittag haben wir im Restaurant gegessen, wir aßen Fisch.
Am Nachmittag sind wir an den Strand gegangen, haben uns gesonnt, wanderten die Küste entlang, bauten Sandburgen und sammelten Muscheln. Am Abend sind wir in die Herberge zurück gekehrt, aßen Abendbrot und veranstalteten eine Disco. Die Disco dauerte bis spät in die Nacht. Am Morgen sind wir an den Strand gegangen und beobachteten (albo: „bewunderteten“) den Sonnenaufgang. Den ganzen Tag verbrachten wir am Strand. Mittag haben wir im MC gegessen. Am Abend packten wir unsere Sachen und gingen zum Bahnhof. Die ganze Nacht sind wir mit dem Zug gefahren. Nach der Reise (albo: „nach dem Ausflug“) waren wir müde, aber zufrieden.
Sprostowanie: "Dieses Jahr ... "
Dziękuje ślicznie:*

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie