Pomocy!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam mam problem i bardzo duży muszę napisać na po świętach kilka rzeczy jeśli ktoś by mi pomógł to byłbym bardzo wdzięczny.. bardzo ważne dla mnie to jest

I

Ostatni tydzień spędziłem w Monachium .Napisz maile do kolegi z Niemiec.

1. Podziękuj za gościnę .
2. Napisz jak spędziłeś Czas
3. Posłałem na skrzynkę wspólne zdjęcia .
4. Zapytaj o jego plany na wakacje .

II

Chcesz dorobić udzielając Korepetycji z języka niemieckiego .

1. kto udziela
2. z czego.
3. za ile .
4. kiedy .
5.kontakt.
II. Nachhilfeunterricht in Physik

Studentin der Technischen Hochschule im 9. Semestr gibt Physik-Nachhilfeunterricht. Ich komme auch nach Hause. Verschiedene Uhrzeiten möglich. Preis: 20 Euro/Hour.
Meine Handynummer: 666 66 66 66
sory nie zauwazyłam ze mają być korki z niemieckiego i napisałam że z fizyki. Już się poprawiam

Nachhilfeunterricht in Deutsch
>
>Studentin der Germanistik im 9. Semestr gibt Deutsch-Nachhilfeunterricht. Ich komme auch nach Hause. Verschiedene Uhrzeiten möglich. Preis:.....
>Meine Handynummer: 666 66 66 66
richtig wäre "sorry" a nie sory

Studentin der Germanistik im 9. Semester // "e" hast du verschluckt
Liber Albert,
als erstes möchte ich mich bei dir für Gastfreundschaft. Dank dir konnte ich einen fantastischen Austausch erleben. Die Rückfahrt verlief ohne größere Probleme.

Ich schicke uns die Fotos von meinem Aufenthalt bei dir.

Dalej musisz poradzić sobie sam, bo moje szare komórki już zasypiają. Zostało Ci napisać o tych wakacjach i ładnie zakończyć...
sorry aleksandra, aber die folgenden Sachen gehören korrigiert

Lieber

für deine Gastfreundschaft bedanken. // "bedanken" vergessen

Ich schicke dir (die) Fotos von meinem Aufenthalt bei dir. // vielleicht so
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie