święta

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mógłby mi ktoś to przetlumaczyć. Tylko w zwyklym czasie nie perfect . Opowiadam jak spędzilismy święta w imieniu rodziny. Dzięki za pomoc;)
Tegoroczne święta Wielkanocne były bardzo udane. W Wielki Czwartek byliśmy w kościele. Liturgia upamiętniała ostatnią wieczerzę Jezusa. Po mszy wraz z siostrą malowaliśmy pisanki. W Wielki Piątek pościłem i sprzątałem w domu. Ten dzień upamiętnia śmierć Chrystusa na krzyżu. W Sobotę Wielkanocną poświęciliśmy pokarmy. W koszyczku była kiełbasa, babki, baranek, chleb,masło i jajka. W Wielką Niedzielę byliśmy na mszy o 6 rano. Po eucharysti wróciliśmy do domu i zjedliśmy wielkanocne śniadanie. W wielki poniedziałek polewaliśmy się wodą. Odwiedziliśmy babcię u której zjedliśmy uroczysty obiad. Te święta będziemy mile wspominać.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie