prośba o pomoc - tekst o Michael Jacksonie

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

witam
mam prośbę przetłumaczyłby mi ktoś na język niemiecki parę zdań o tym piosenkarzu ?
chodzi o taki tekst

"W swoim filmie chciałbym opowiedzieć o moim ulubionym gatunku muzycznym. Najbardziej lubię słuchać POP, a już w szczególności muzykę króla popu - Michael'a Jackson'a. Jego muzyka jest fantastyczna i rewelacyjna, a jego teledyski są pełne tańca. Dlatego chciałbym przybliżyć jego sylwetkę.... Dziękuję za obejrzenie mojego filmu i mam nadzieję że się wam podobał."

potrzebuję tego na dziś - mam nadzieję że pomożecie bo ni w ząb nie znam się na niemieckim - w zamian mogę pomóc w angielskim

no to czekam na odpowiedź od was :)
Meine Lieblingsmusik ist Pop und mein Lieblingspopsänger heißt Michael Jackson. Er kam aus der USA, wo er auch arbeitete. Ich mag seine Lieder und Videoclips. Der amerikanische Sänger starb neulich, als er 51 Jahre alt war. Er war auch Tänzer und Komponist. Jackson hat viele Texte selbst geschrieben und sein originaler Tanz ist allem bekannt.
Michael Jackson war gut aussehender Mann, mit schwarzen halblangen Haaren und mit einem freundlichen Lächeln. Der Sänger hatte eine Ehefrau und einen Sohn. Er hat auch eine Stiftung gegründet und hat armen und kranken Kindern geholfen.
Die Lieder von Michael Jackson sind für mich einfach wunderbar und sehr energisch. Mein Idol hat 750 Millionen CDs in ganzer Welt verkauft, also er hatte eine riesige Anzahl der Fans.
Manche Leute meinen, dass Jackson eine kontroverse Person war, weil er fast 50 kosmetischen Operationen hatte. Aber ich finde, dass Michael Jackson der beste überzeitliche Popmusiker war.
Zum Schluss möchte ich zugeben, es ist ganz richtig, dass Michael Jackson als "König des Pop“ genannt wurde. Ich hoffe, dass seine Musik nie in Vergessenheit geraten wird.

polskie tłumaczenie: Moją ulubioną muzyką jest POP a mój ulubiony piosenkarz pop nazywa się Michael Jackson. Pochodził z USA i tam też pracował. Lubię jego piosenki i teledyski. Ten amerykański piosenkarz umarł niedawno, gdy miał 51 lat. Był także tancerzem i komponistą. Sam pisał teksty a jego oryginalny taniec jest wszystkim znany. Michael Jackson był przystojnym mężczyzną o czarnych półdługich włosach i przyjacielskim uśmiechu. Miał żonę i syna. Założył fundację i pomagał biednym i chorym dzieciom.Jego piosenki są po prostu cudowne i bardzo energiczne. Mój idol sprzedał 750 milionów płyt, więc miał bardzo dużą rzeszę fanów. Niektórzy ludzie uważają, ze Jackson był osobą kontrowersyjną, ponieważ miał około 50 operacji ale ja uważam ze on jest najlepszym i ponadczasowym muzykiem pop. Na koniec chciałabym dodać ze słusznym jest, nazwanie Michaela Jacksona królem popu. Mam nadzieję ze jego muzyka nigdy nie ulegnie zapomnieniu.

P.S. pisałam to kiedyś dla kogoś, ale nie gwarantuję bezbłędności, może ktoś przeczyta i poprawi ewentualne błędy.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa