list

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

napisz list do kolegi z niemiec:
-podasz cel podróży i zapytasz kolegę czy niemialby ochoty z tobą wyjechać
-napiszesz kiedy planujesz podróż i jakim środkiem transportu zamierzasz podróżować
-poinformujesz go ile to ma kosztować i co jest wliczone w cenę
-napiszesz jak długo będzie trwała podróż i co bedziesz robić
prosze niech ktos pomoże... RATUNKU POMOCY
loli napisz po polsku ten tekst - jakby nie bylo, to powinien byc twoj teskt -, chyba ze ci sie tego nawet nie chce!
czesc Aniu

Chciałabym cie zapytać czy masz może ochote wyjechać ze mną w podróż do Paryża.Celem tej mojej podróży jest zwiedzanie miejsc które bym bardzo chciała zobaczyć a mam na to dobrą okazę,moim celem nie jest tylko zwiedzanie ale także mały odpoczynek który jest mi potrzebny.Myslę że skusisz się na moją propozycje i pojedziesz ze mną.

Planuje wyjechać za tydzień w piątek,autokarem.Być może się coś zmieni ale myślę że wszystko będzie tak jak jest zaplanowane.
Koszt całej podróży wynosi około 3.500 PLN.W tę cenę jest wliczona droga w odydwie strony oraz nocleg w hotelu.

Podróż bedzie trwała cztery dni.Zapewne zwiedzimy ciekawe miejsca,budowle na przykład wieżę Eiffla,różne muzea,pola elizejskie.żeby zobaczyć wszystko napewno zabraknie nam czasu ale myślę że to nam narazie wystarczy.Może jeszcze kiedyś zdaży się taka okazja i pojedzimy raz jeszcze jeżeli oczywiście pojedziesz.Teraz decyzja należy do ciebie.Mam nadzieję że podróż sie uda i nikt nie bedzie żałował.
Ktoś się zlituje nad małą lolitką, czy mam sam to zrobić :)
zrób to i zlituj sie bo ja kopletnie nie umiem niemieckiego
przetlumacz
nie prosz Tamoda...
a czemu
Du bekommst ein "Kuckucksei"
Troche to uprościłam;) prosze bardzo:
Liebe Ania,
vielen Dank fur deinen letzten Brief. Ich habe eine Frage an Dich, möchtest du vielleicht mit nach Paris fahren? Wir werden nich nur die Sehenswürdigkeiten besichtigen aber auch ein bisschen uns erholen. Jetzt brauche ich das sehr, denn ich bin wirklich müde. Ich hoffe, dass du mir in Paris begleiten wirst. Die Kosten für den Aufenthalt in Hauptstadt von Frankreich sind zwar hoch. Das beträgt 3,500 zł pro Kopf, aber alles ist inclusive: Übernachtung, Vollpension und natürlich die Reise: hin und züruck. Diese 4 Tage in Paris sollen unvergesslich sein. Möchtest du Notre Dame oder Eiffelturm besichtigen? Kein Problem! Wir werden nicht zu viel Zeit haben (4 Tage), aber für den Anfang ist das auch eine gute Möglichkeit um etwas Neues zu erleben. Ich kann kaum deine Antwort erwarten!Für heute ist das alles.
Grüße und Küsse
deine XYZ
*....... mochtest du mit MIR nach Paris fahren?
dzieki wielkie
Mokotow - "proś" nie "prosz"
Prawie w każdym zdaniu błąd.

Moja wersja byłaby ciekawsza. ;)
no to podaj ta twoja wersje,co???
to popraw te błędy cwaniaczku, aż jestem ciekawa jakież to błędy wyłapałeś...
Chciałabym cie zapytać czy masz może ochote wyjechać ze mną w podróż do Paryża.
Nie cuduj, że to tak oznacza:
vielen Dank fur deinen letzten Brief. Ich habe eine Frage an Dich, möchtest du vielleicht mit nach Paris fahren?
chcieć=möchten, pytać=fragen, podróż=Reise, die
ochota= Lust, die
ze mną= mit mir
nie tłumaczyłam dosłownie tych zdań. Najłatwiej jest krytykować, ale sami to nic nie napiszecie. Czekam na waszą dużo lepszą wersję. Jak tacy mądrzy jesteście to się wykażcie.
Uważam, że to nie jest tłumaczyć tego, o co autorowi chodzi. Wykazywać się tu nikt nie musi. Jeśli tłumaczysz, to to, co autor miał na myśli, und nicht nach deinem Gutdünken. Dużo lepszych wersji nie ma. Tu nie wyścigi.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie