Rozmowy sterowane[na jutro]

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam. Proszę o pomoc.

bede pisał skrótami bo nie mam czasu niestety:( I tam gdzie nie ma odpowiedzi tym razem nie mam czasu, muszę uczyc się jeszcze na inny przedmiot a to mam na jutro, to chociaż 1 zdaniem jakby ktoś mógł opisać ?

zapytaj o ceny biletów, czas otwarcia muzeum, mozliwosc skorzystania z usług przewodnika, Wann eroffnen das Museum? Wie viel kostet die Fahrkarte Besuch des Museum ? Darf ich Moglichkeit mit Fuhrer sprechen/benutzen?

2. opowiedz o zmianach w zyciu twojej mamy, o pozegnaniu przez kolegów z pracy, o pierwszym tygodniu twojej mamy jako emerytki.

3. rozchorowales sie. Powiedz o zaistnialej sytuacji:poproś o wycofanie zaliczki, spytaj o mozliwosc rezerwacji pokoju w hotelu w innym terminie.

4. Kolezanka zlamala noge. Opisz okolicznosci tego zdarzenia. Powiedz w jaki sposób wezwałeś pomoc. Opisz zachowanie koleżanki w trakcie oczekiwania na pomoc.

Meine Freundin hat in den Bergen das Bein gebrochen. Ich habe das Handy gehabt.Ich habe gerufen. Meine Freundin war sehr ruhig.Sie hat in Panik nicht geraten.

5. Spacerując po Hamburgu zgubiłeś się. Po powrocie opowiadasz o tym zdarzeniu swoim gospodarzom. Powiedz: jak do tego doszło, w jaki sposób znalazłeś właściwa droge, jak zachowywali się ludzie, których prosiłes o pomoc.

Ich bin nicht von hier. / Ich verlaufe mich,
Ich habe bis zur Kreuzung nach links gegangen. Die Menschen haben mir geholfen.

6. W sobote ma się odbyc ślub Twoich przjaciół z Drezna. Jedziesz swoim samochodem, który w drodze ulega awarii. Wezwana pomoc drogowa chce odholować auto do warsztatu, a samochód ma być naprawiony dopiero we wtorek. Nie zgódź się na proponowany termin. Przedstaw swoje argumenty. Zaproponuj kompromisowe rozwiązanie.

ich bin damit nicht einverstanden/ Ich bin nicht einverstanden auf die Hochzeit am Samstag.Ich habe auf die Hochzeit nicht gefahren, Mein Auto ist defekt. Die Reperatur des Autos dauert zu Dienstag./ do - am?

Pozdrawiam serdecznie.!
Chyba bardzo nie lubisz tego języka, co? Rozryczałem się z powodu twego przepracowania. Nawet robotę trzeba za ciebie wymyślać... Nie mogę dalej pisać, bo muszę się wyryczeć! Łzy zalewają mi papier...
ohoho ale mądrala sie znalazła, sam nie umiesz pewnie;) Skoro nie umiesz pomóc to po jakiego grzyba się wpisujesz?;) Najpierw myśl , potem rób;) Temat sam mówi za siebie: Brak wkładu własnego.To nie ma być wypracowanie tylko na 2,3 zdania.

Nie musze każdej rozmówki dobrze umieć.

Pomoże ktoś chociaż z dwie zrobić?
Wszyscy już się rozpłakali. Skoro nie potrzebujesz, to czego zwaracasz głowę? Obrażony? Najpierw myśl - potem rób? Najpierw zrób porządnie, to i dostaniesz porządną odpowiedź, cwaniaczku...
Ślepy?Temat Forum mówi sam za siebie. Skoro sie nie umie to sie pisze by ktos inny wpisał, nie znasz niemca? To nie odpisuj;)

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie