Heja. POMOCY

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Heja. Studiuję germanistykę na UMK w Toruniu.

Otóż mam mały problem. Niestety narzucono mi pisanie pracy magisterskiej z językoznawstwa :/. Oki jakoś to przebolałem heh
i
zdecydowałem się na pisanie pracy o Interferencji językowej.
Myślę, że jest to temat łatwy i przyjemny, gdyż chcę proste badania w szkołach robić. Promotor mi powiedział,
że mam wskazać mu dokładny cel tejże pracy i co dokładnie będzie badane :/
Pomóżcie proszę, tylko na tym etapie się zatrzymałem :/ cały czas myślę i nic m nie wpada do głowy.

Proszę o jakiekolwiek propozycje :)
Wie wahr, wie wahr! Ein ganz kleines Problem. Und was machen wir damit jetzt?
jakos marnie sie starasz, wpisz do google.de

interferenz sprache

i dostaniesz pdf's i inne strony do twojego tematu
Podam co mi przychodzi go głowy : Polsko niemieckie interferencje w zakresie prozodii (błędy w akcencie wyrazowym, w akcencie zdaniowym oraz w intonacji). Myślę, że ciekawe ćwiczenia w szkole można by przeprowadzić.
Ale tu trzeba się też zagłębić w polski "system dźwiękowy", w końcu to "Interferenz" :)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa