Krótka historyjka-poziom Delfin 1

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam wszystkich, jest to mój pierwszy i mam nadzieję nie ostatni post na forum, już wcześniej tu zaglądałem ale na stronę, nie forum. Przechodząc do rzeczy mam do zrobienia następujące zadanie, otóż tak:
Mam napisać krótką historyjkę, na dowolny temat(do szkoły wiec kultura obowiązuje). Mam w niej wykorzystać następujące elemnty/słowa:
-Trzeci przypadek(dem; der; den)- mam nadzieję, ze dobrze napisałem
-Słowa: nach; mit; bei; aus, oczywiście, mogą być inne słowa tego typu.
Proszę tylko nie przesadzić z zbyt skomplikowanymi strukturami gramatycznymi gdyż, podręcznik z jakiego się uczę to Delfin 1 i taka jest prawda, że mało co wiem.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam Konrad
Witam po raz pierwszy i może nie ostatni! Przcchodząc do rzeczy postanowiłem nie owijać w bawełnę dla zmylenia przeciwnika i zapodaję:
Jeśli masz coś do napisania, to po prostu napisz, nie wstydź się. Tutaj się nikt nie krępuje. Możesz nawet innych słów użyć. Byłoby fajnie poznać twojego Wortschatza! Jaki jest twój język ojczysty?
Nie owijając w bawełnę, to nic nie umiem kompletnie, nawet dwóch zdań sklecić porządnie, po prostu chcę poprawić sobie ocenę na koniec roku i jako zadanie dodatkowe dostałem napisanie takiej historyjki i po prostu liczę na to, że ktoś mi pomoże
To co robiłeś przez cały rok ?
Ile dajesz? Jesteś baba? Show me your titts!
Właśnie robiłem trochę, ale w ogóle nie rozumiem 3 przypadku, proszę pomóźcie
Niewyżyty bachor...
Nie wykłócaj się, lecz zaciśnij pośladki i odpowiadaj. Albo poczekasz na Moko i Japa. Oni jeszcze latają po podwórku. Oni zrobią wszystko za ciebie!
Temat przeniesiony do archwium.