Pocztówka z wakacji

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam do napisania pocztówkę po niemiecku z wakacji, a nie wiem za bardzo jak ją napisać ; (
Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Będę bardzo wdzięczna. Oto treść:

Spędzasz wakacje w Berlinie. Zredaguj pocztówkę do przyjaciela w której napiszesz:
-gdzie jesteś,
-z kim spędzasz wakacje,
-czym podróżujesz,
-gdzie nocujesz,
-co robisz,
-kiedy wrócisz do domu
Maniulkaa, napisz to sobie najpierw po rusku, to będziesz wiedziała, ja ją napisać. Czy zadanie jest jasne? Zredaguj pocztówkę. Mam ci podpowiadać, że "jesteś w Berlinie i że spędzasz wakacje u ginekologa", czy co? Jezu, jakie toto nierozgarnięte!
btw. definiere "Hilfe".
Fajna mi pomoc ;/
Hallo bongo-bongo!
Zurzeit bin ich in Berlin. Ich und meine Eltern verbringen wir hier unsere Sommerferien.
Wir fahren oft mit der Berliner U-Bahn und wir übernachten im 5-Sterne-Hotel.Ich war schon auf dem Berliner Hauptbahnhof, im ZOO, den Fersehturm habe ich auch gesehen. Ich bin in einer Woche wieder da.
Liebe Grüße!
Cytat: Maniulkaa
Fajna mi pomoc ;/
Definiere "Hilfe".
Hallo bongo-bongo!
Zurzeit bin ich/ mache ich Urlaub in Berlin. Meine Eltern und ich (der Esel nennt sich immer zuerst ...) verbringen hier unsere Sommerferien. Wir fahren oft mit der Berliner U-Bahn und wir übernachten im/in einem 5-Sterne-Hotel. Ich war schon auf dem Berliner Hauptbahnhof und im Zoo. Den Fernsehturm habe ich auch gesehen. Ich bin in einer Woche wieder zu Hause.
Liebe Grüße!
bitte meine texte nicht verunstallten danke
eigene ideen sind immer die besten
verunstalten
Cytat: diego13
bitte meine texte nicht verunstallten danke
diego, tu brakuje tylko "mein lieber". Nie nauczyła się jeszcze edytować wpisów? Po prawo, jak najedziesz myszom na wpis otwiera się takie tool-box, czy, jak to się zwie? i po naciśnięciu symboliczka ołóweczka masz 10 minut na korekty twoich wpisów. Wypróbuj, to działa wspaniale!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie