Napisz list do koleżanki

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Napisz list w który opiszesz wymarzony zawód (kelnerki w hotelu). Zamieść w nim informacje:
-jakie jest potrzebne wykształcenie, (potrzebna jest wyższa szkoła turystyki i hotelarstwa)
-cechy charakteru takiej osoby, (osoba cierpliwa, miła i uprzejma)
-gdzie chcesz pracować, ( w dobrym hotelu w mieście)
-co chcesz tam robić, ( chce być menagerem restauracji)
-dlaczego to wybrałeś, (lubię pracę z ludźmi)

Łącznie ok 120 do 150 słów.

Bardzo proszę o napisanie takiego prostego listu. :)
Jeśli mógłby ktoś napisać chociaż krótko taki list, z góry bardzo dziękuję :)
Cytat: kochanie2011
Jeśli mógłby ktoś napisać chociaż krótko taki list, z góry bardzo dziękuję :)

napisz po polsku
Cześć Zosiu,

Jak tam u Ciebie, jak zdrowie? Pisze aby opowiedzieć Ci o moich planach na przyszłość. Chcę skończyć szkołę średnią, potem Wyższą szkołę Turystyki i Hotelarstwa. Po skończonej szkole chciałabym zacząć prace w Hotelu. Mogłabym pracaować na stanowisku menagera restauracji lub zostać kelnerką.
Bardzo lubię kontakt z ludźmi i podejmowanie codziennie nowych wyzwań. Jestem kreatywna i bardzo lubię wymyślać, planować dobrze pracę. Bardzo lubię i cenię sobie dokładność. Napewno wykonywać będę moją pracę z pasją.
Wybrałam ten zawód dlatego że jest coraz rardziej potrzeby a ja interesuje się tyn czego nauczyłam się dotychczas w szkole.
To wszystko na dziś. Pozdrów swoją rodzinę a ja czekam na następny list od Ciebie.
Pozdrawiam Monika
Czy mógłby ktoś przetłumaczyć list, bardzo proszę...
Hallo Zosia!

Was gibt es bei dir? Bist du gesund?
Ich schreibe dir, weil ich dir von meinen Zukunftsplänen erzählen möchte.
Ich will (vorerst) die Mittelschule beenden und dann die Höhere Fachschule für Tourismus und Hotel Management.
Nach dieser Schule würde ich in einem Hotel anfangen zu arbeiten.
Ich könnte als Restaurant-Managerin arbeiten, oder schlimmstenfalls als Kellnerin.
Ich mag mit Menschen in Kontakt zu stehen, und täglich neuen Herausforderungen gegenüber zu stehen.
Ich bin kreativ und mag sehr gern, (gute) Ideen zu verwirklichen und Arbeit zu managen.
Ich liebe und schätze Genauigkeit.
Ich bin mir sicher, dass ich in meinem Beruf aufgehe/meine Erfüllung finde.
Ich habe mich für diesen Beruf entschieden, weil er jetzt sehr gefragt ist, und weil es mich interessiert, was ich bis jetzt in der Schule so gelernt habe.
Für heute ist das alles.
Grüß bitte deine Familie und ich warte (schon) auf deinen nächsten Brief!
Liebe Grüße
Monika
Dziękuję bardzo mocno... :)
Geht es hier wirklich um diese Schule?
http://www.hslu.ch/wirtschaft/w-outside-navigation/itw/w-itw-ausbildung/w-hft-hft/w-hft-studienplan/w-hft-hotellerie.htm
Hut ab! (wenn JA)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka