4 króciutkie speeche z niemca.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1-30 z 55
poprzednia |
Bardzo proszę o napisanie kilku króciutkich speechy.
1.Jesteś świadkiem wypadku samochodowego. Zadzwoń po policję i karetkę. Przez telefon powiedzieć co się wydarzyło i ile jest ofiar.

2.Rozmowa telefoniczna w sprawie pracy. Zapytać się o zarobki, powiedzieć jakie mamy kwalifikacje itd.

3. Chcemy wynająć mieszkanie w Berlinie. Zadzwonić w sprawie ogłoszenie i zapytać o wygląd, umeblowanie, położenie i cene.

4. Chcę sprzedać uzywany samochód. Rozmowa telefoniczna z zainteresowaną osobą dotyczyć ma rocznika, marki, przebiegu i ceny samochodu.

Baaaardzo proszę o pomoc, bo inaczej zostane jutro zgładzona albo GORZEJ!!!!!;<
"Kończ Waść! Wstydu oszczędź!"

Kto to powiedział?
(je mehr Tote, desto mehr Platz für mich auf der Autobahn)
Cytat: Kaktus_na_dloni
Bardzo proszę o napisanie kilku króciutkich speechy.
1.Jesteś świadkiem wypadku samochodowego. Zadzwoń po policję i karetkę. Przez telefon powiedzieć co się wydarzyło i ile jest ofiar.

2.Rozmowa telefoniczna w sprawie pracy. Zapytać się o zarobki, powiedzieć jakie mamy kwalifikacje itd.

3. Chcemy wynająć mieszkanie w Berlinie. Zadzwonić w sprawie ogłoszenie i zapytać o wygląd, umeblowanie, położenie i cene.

4. Chcę sprzedać uzywany samochód. Rozmowa telefoniczna z zainteresowaną osobą dotyczyć ma rocznika, marki, przebiegu i ceny samochodu.

Baaaardzo proszę o pomoc, bo inaczej zostane jutro zgładzona albo GORZEJ!!!!!;<

napisz po polsku
Nie pisz. To sie ci na nic nie zda. Czekaj.
Cytat: hammel
Nie pisz. To sie ci na nic nie zda. Czekaj.

to sie nie doczeka bo ja po polsku nie napisze bo nie umiem i nie chce mi sie
1. A: Dzień dobry policja? Na ulicy Sezamkowej zdarzył się wypadek samochodowy.
B: Co dokładnie się zdarzyło?
A: Samochód uderzył w drzewo.
B: Wie pani ile jest ofiar?
A:Jest pięciu rannych i potrzebny jest ambulans. Poszkodowanym udzielana jest pierwsza pomoc.
B:Zaraz będziemy.
Popatrzcie! I napisal! Trzeba tylko przeciwko niemu gadac, to wtedy zrobi.
pytanie: skad wiadomo, ze to "baba" dzwoni?
Co to znaczy: Dzien dobry policja?
Skoro ambulansu jeszcze nie ma, to kto im udziela pomocy?
Zaraz bedziemy? Co to znaczy? Nie ma ich, czy jak?
edytowany przez hammel: 14 gru 2010
2. A: Dzień dobry. Dzwonię w sprawie pracy. Czy ogłoszenie jest nadal aktualne?
B:Tak jest aktualne. jakie są pani kwalifikacje?
A:Skończyłam szkołę bankową. Doskonale znam 3 języki: niemiecki, angielski i francuski. Potrafię rownież obsługiwać komputer.
B:Pani kwalifikacje są odpowiednie. Czy interesuje Pania coś jeszcze?
A: jakie są zarobki?

3.Mieszkanie.
A: dzien dobry dzwonię w sprawie wynajmu mieszkania.
B:Co chciałaby pani wiedzieć?
A:Przede wszystkim interesuje mnie cena i położenie mieszkania. Chciałabym rownież wiedzieć czy jest umeblowane?
B:Kosztuje 100000 euro i leży na obrzeżach miasta. Jest umeblowane.
A:Dziękuję. Przemysle to i odezwę się jutro.
Znaczy:
robisz sobie po prostu z nas jaja. Danke fürs Gespräch.
pomocy udziela ktoś kto przeszedł kurs pierwszej pomocy. Myslisz ,że tylko lekarze i ratownicy medyczni udzielaja pomocy?;> Myślisz, że jesteś taki mądry? Ogólnie co Ty tu robisz? Tu wpisują się osoby mające z czymś problem i osoby, które chcą im pomóc. Nie bardzo pomaga mi pierdzielenie farmazonów.
Yes! Nächstes Pokemönnchen ist im Netz. Juchuuuuuu! Eiiiiiaaaaauuuuu! jabababababadabababadabaduuuuU! X.-###, x.* oder wie war der Scheiss?Gdyby mój penis był lampą Alladyna, to dżin nabawiłby się nerwicy
lepiej byś mi pomógł a nie sapał bez sensu. wez zrób dobry uczynek przed swietami. skoro znasz dobrze niemiecki to co Ci szkodzi napisać 4 durne speeche?
ten św. Józef to miał jednak przejebane - kobieta i dziecko na utrzymaniu, a nawet sobie nie poruchał
Może w nagrodę poruchasz sobie zaraz po tym jak mi pomożesz.Może umówię cię z jakąś fajną dupcią.
Cytat: hammel
ten św. Józef to miał jednak przejebane - kobieta i dziecko na utrzymaniu, a nawet sobie nie poruchał

zostaw swieta rodzina w spokoju ty brutalu napuszcze Diego na ciebie
Może w nagrodę poruchasz sobie zaraz po tym jak mi pomożesz.Może umówię cię z jakąś fajną dupcią.

a mialam sie juz wziac za robote a tym tylko sex w glowach
Nie no moze jednak Diego ;) bo na prawdę jesteśmy w kropce.
Kaktus na dloni mi wyrosnie! jabadaba, Pokemonki, I love you all! Diego is a 49 Years old Pokemon. A very big one! Glue-Pokemon!
na bezbiabiu i rak baba.
Diego dobra kobieto pomożesz naaaam?:D
Hammel coś Ty brał dziecinko?:*
Isch bin auf der Pokemon-Jagd und du bist der Beste! Jau! Es freut mich so sehr, dass man so deppet sein kann! Seit einer Stunde ist dein Scheiss im Google zu finden! Für die ganze Welt. Es ist eine Freude für mich, dass das polnische Volk sich auf die Art entblösst. U r my density! Kommon babe light my fire.
Diego dobra kobieto pomożesz naaaam?:D
Hammel coś Ty brał dziecinko?:*

hummel dodal mi rok 48 nach wie vor 48
pomozecie pomozemy
pomagajcie, narabane pokemoniki, pomagajcie...
Cus ta dobra kobieta sie znowu przykleila do kleju, c´nie? Mowilem, ze Katus na dloni my wyrosnie!
Löschen Sie den bereits enthaltenen Beispieltext im Texteingabefeld. Schreiben oder kopieren Sie Ihren Text hinein und starten Sie die Online-Rechtschreibprüfung.

Zur Erläuterung der Korrekturen klicken Sie mit der linken Maustaste auf die angezeigten Links. Die Textmenge ist zum Testen auf ca. 1 Seite (entspricht ca. 1 600 Zeichen) begrenzt.
Hallo Polizei?
Auf der Sesamstraße ist ein Autounfall geschehen.
Was ist genau passiert?
Ein Auto prallte gegen einen Baum.
Wissen Sie, ob Verletzten es gibt?
Es gibt fünf Verletzte und man braucht einen Krankenwagen. Es wird gerade Erste Hilfe geleistet.
Wir sind gleich da.
Dziękuję Ci bardzo:* jesteś przewspaniała. Dasz rade napisać chociaż jeszcze jeden?

Guten Tag. Ich rufe wegen der Arbeitsstelle an. Ist die Anzeige noch gültig?
Ja, sie ist aktuell. Wie sind Ihre Qualifikationen?
Ich habe als Bankkauffrau eine Ausbildung absolviert.
Ich kenne drei Sprachen:Deutsch, Englisch und Französisch.
Meine Computerkenntnisse sind hervorragend.
Ihre Qualifikationen sind angemessen.Interessiert Sie noch etwas?
Ja, wie hoch wird mein Lohn?
Yesss, naklejona baba zrobila wlasnie to, czego ty nie zrobiles. Przepuscila to przez translatora Gugle i to bezmyslnie i ty teraz dostajesz czkawy. ot, czysty pokemonek! Diego, Ju r debesciak! A pokemon sie teraz cieszy i skacze az pod niebo z radosci.
Oo
co Ty z tymi pokemonami hm? Mama nie pozwalała Ci ich ogladać dlatego ciągle o nich mówisz? Mi też nie pozwalała ale nie cierpie z tego powodu. I nie odbiło się to na moim zdrowiu tak jak w Twoim przypadku się stało. a Tak w ogóle to Cie kocham i chcę urodzić Ci dziecko. Mam wielka miednice więc dzieciak dorodny będzie. Chętny?;>
Nie lubię piwa. Preferuję tylko wódkę. Piwo jest dla ciot;D
edytowany przez Kaktus_na_dloni: 14 gru 2010
Löschen Sie den bereits enthaltenen Beispieltext im Texteingabefeld. Schreiben oder kopieren Sie Ihren Text hinein und starten Sie die Online-Rechtschreibprüfung.
...mam robic dziecko w miednicy? Dla mnie musisz miec wanne! Pelna piwa!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 55
poprzednia |

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa