Będe wdzięczna za pomoc..

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Muszę pilnie oddać swoją biografię w języku niemieckim i będę wdzięczna, jeśli ktoś mi pomoże.

Urodziłam się 18 grudnia 1992.
Od 1995-1998 chodziłam do przedszkola. To właśnie w tej szkole poznałam swojego pierwszego chłopaka w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Chodziliśmy razem na plac zabaw i zabieraliśmy sobie zabawki.
W szkole podstawowej naukę rozpoczęłam 1998-2004. Wtedy dopiero poznałam co to znaczy nauka.
Od 2[tel]uczyłam się w gimnazjum. Po ukończeniu szkoły udałam się na zasłużone wakacje, które okazały się najlepszymi w moim życiu. Poznałam dużo znajomych i zwiedziłam wiele ciekawych miejsc. To było ciekawe doświadczenie.
W 2007 rozpoczęłam naukę w Liceum Ogólnokształcącym. Dopiero w tej szkole zmieniam wiele swoich poglądów na różne sprawy i wkraczam w dorosły świat.

Wszystko to ma być mniej więcej napisane na ten wzór.
Ich bin Jahr 1990 geboren. Von 1993 bis 1996 war ich im Kindergarten. Dann...

Używane zwroty:
in...geboren; im Kindergarten sein
Grundschule besuchen; ...spielen lernen
...kennen lernen; das Gymnasium anfangen
nach...fahren/fliegen; urlaub in ... machen
sich verlieben in ...
Muszę pilnie oddać swoją biografię w języku niemieckim i będę wdzięczna, jeśli ktoś mi pomoże.

Urodziłam się 18 grudnia 1992.
Od 1995-1998 chodziłam do przedszkola. To właśnie w tej szkole poznałam swojego pierwszego chłopaka w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Chodziliśmy razem na plac zabaw i zabieraliśmy sobie zabawki.
W szkole podstawowej naukę rozpoczęłam 1998-2004. Wtedy dopiero poznałam co to znaczy nauka.
Od 2[tel]uczyłam się w gimnazjum. Po ukończeniu szkoły udałam się na zasłużone wakacje, które okazały się najlepszymi w moim życiu. Poznałam dużo znajomych i zwiedziłam wiele ciekawych miejsc. To było ciekawe doświadczenie.
W 2007 rozpoczęłam naukę w Liceum Ogólnokształcącym. Dopiero w tej szkole zmieniam wiele swoich poglądów na różne sprawy i wkraczam w dorosły świat.

Wszystko to ma być mniej więcej napisane na ten wzór.
Ich bin Jahr 1990 geboren. Von 1993 bis 1996 war ich im Kindergarten. Dann...

Używane zwroty:
in...geboren; im Kindergarten sein
Grundschule besuchen; ...spielen lernen
...kennen lernen; das Gymnasium anfangen
nach...fahren/fliegen; urlaub in ... machen
sich verlieben in ...
a pozniej juz nie moglas wpisac tej pracy
Ich bin am 18.1.1992 in Kielce/W-wa geboren.
Von 1995 bis 1998 bin ich in einen Kindergarten gegangen.
Eben dort habe ich meinen ersten Freud kennen gelernt, in den ich mich auf den ersten Blick verliebt habe. Zusammen sind wir zum Spielplatz gegangen und haben uns mit Spielzeugen "beschenkt".
In der Grundschule habe ich zu lernen angefangen. Das war von 1998 bis 2004. Erst dann habe ich erkannt, was eigentlich das Lernen heißt.
Von 2004 bis 2007 habe ich im Gymnasium gelernt. Nach dieser Schule war ich froh, in verdiente Ferien zu fahren, die sich als die besten von meinem (relativ noch kurzen) Leben herausgestellt haben.
Ich habe viele neue Bekannte kennen gelernt und habe viele interessante Plätze besichtigt.
Das war für mich eine interessante Erfahrung.
In 2007 habe ich in der Allgemeinbildenden Oberschule zu lernen angefangen.
Erst in dieser Schule habe ich viele/einige von meinen Ansichten/Meinungen und Einstellungen bezüglich verschiedener Sachen geändert und bin in die erwachsenen Welt eingetreten.
Japa, a cio to za belkot? Od kiedy zabierac zabawki heisst: "beschenken"? Robisz sobie jaja z madzi, czy jak?
a cio to za belkocik?
bezüglich verschiedener Sachen geändert und bin in die erwachsenen Welt eingetreten
für mehr habe ich keine Lust mehr. Pokemons gehen mir auf die Cojones.
japa w gimnazjum tylko mozna sie uczyc
japa - In 2007 habe ich in der Allgemeinbildenden Oberschule zu lernen angefangen.
a kto to takie zdania formuluje
Cytat: diego13
a kto to takie zdania formuluje

jak to kto? - japa!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego