Cześć
Bardzo proszę o pomoc, jeśli są tu osoby którym język niemiecki nie sprawia problemów.. Mam do napisania opis wymarzonego domu. Napisałam to po polsku i bardzo proszę o przetłumaczenie.
Mój wymarzony dom jest duży, otoczony pięknym ogrodem i położony na przedmieściach dużego miasta. Ma garaż i basen. W ogrodzie rośnie wiele kwiatów, są także drzewa i krzewy. Dom jest piętrowy. Na parterze znajduje się salon, wyposażony w wygodne sofy i fotele, duży telewizor a także kominek. Obok salonu znajduje się kuchnia i jadalnia. W kuchni znajdują się nowoczesne sprzęty ułatwiające przygotowywanie posiłków oraz sprzątanie po nich. W jadalni stoi duży, okrągły stół. Na parterze jest także łazienka z wielką wanną. Na piętrze znajduje się mój pokój. To niewielkie pomieszczenie. Znajduje się tam wygodne, duże łóżko. Pod oknem stoi biurko. Przy ścianie stoją meble, a na nich dużo książek. Na parapetach stoją kwiaty. Na ścianach wisi kilka obrazów. Obok mojego pokoju znajduje się garderoba oraz łazienka. Są tam też pokoje gościnne, wyposażone w meble wypoczynkowe. Z mojego pokoju jest wyjście na taras. Ściany mojego wymarzonego domu pomalowane są na ciepłe kolory - beżowy, pomarańczowy, żółty. Lubię przestronne i jasne pomieszczenia, dlatego dom posiada duże okna. Dom ogrodzony jest wysokim żywopłotem.
Bardzo proszę o pomoc;)