Bardzo proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

potrzebuję tłumaczenia pol-niem. za pomoc z góry wielkie, wielkie, wielkie dzięki

wieś położona w województwie śląskim, w powiecie cieszyńskim, w gminie Strumień. Obecnie miejscowość jest nowoczesną wsią o dużych możliwościach rozwoju.

Stowarzyszenie Rozwoju wsi Pruchna
Na zebraniu założycielskim w dniu 3.07.2008r. założono Stowarzyszenie Rozwoju wsi Pruchna które ostatecznie zostało zarejestrowane w Sądzie Gospodarczym w Bielsku –Białej w dniu 14.01.2009r.
Celem stowarzyszenia jest zrównoważony rozwój miejscowości, integracja mieszkańców oraz promocja Pruchnej.
Stowarzyszenie wspólnie z Świetlicą Środowiskową w Pruchnej zorganizowało Biesiadę Familijną na Góralską Nutę oraz Spotkanie Jasełkowe dla mieszkańców Pruchnej.

Koło gospodyń wiejskich
W latach świetności były najliczniejszym Kołem Gospodyń Wiejskich w całym województwie. W roku 1986 - kiedy Koło świętowało jubileusz 35- lecia liczba członkiń wyniosła blisko 220 osób. Uczyć, kształcić i pomagać - takie cele stawiały sobie od początku. Narodziny naszego KGW miały miejsce w 1951 roku, kiedy w biurze gromadzkiej Rady Narodowej w Pruchnej zebrała się grupa kobiet na założycielskim zebraniu - opowiada obecna przewodnicząca koła - Emilia Pilich.

Centrum Integracji gmina Strumień wyremontowała wspólnie z Unią Europejską. Część dotacji popłynęła z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego. To miejsce dla mieszkańców, także na wesela, do których sala będzie wynajmowana od przyszłego roku – mówi sołtys Pruchnej

W tym dziale: ty tłumaczysz, a ktoś ci potem pomaga. Widzisz twoje tłumaczenie?
jakoś już to potłumaczyłam sama. trochę skróciłam, pozmieniałam, ale tyle mi wystarczy. byłabym wdzięczna gdyby ktoś na to spojrzał :)

Pruchna ist ein Dorf in einer Woiwodschaft Silesien, nache Cieszyn. Heute Pruchna ist modern Dorf mit die gross Moglichkeiten.

Ein Verein Entwicklung ein Dorf
Ein Verein hat gentstehent in 3 Juli 2008. Ein Zweck eines Verein ist eine Etwicklung eines Dorf, eine Integration der Bewohnerschaft Und eine Promotion Pruchna.

Ein Zentrum Entwicklung ein Dorf
Ein Zentrum hat gerenovierent mit die Geldmittel einer Europaische Union. Heute es ist Platz w osein eine Gemeinde Veranstaltung.

Ein Kreis einer Wirst dorflich
Ein Kreis hat gentstehent in 1951. Ein Kreis will lehren, entwickeln Und helfen. Die Treffen sich viele Dame versammel.

Das ist bisschen der Aussicht von Pruchna.

Pruchna ist ein schon Dort aber uns fehlen das Kegelbahn, Das Einkaufszentrum, das Schwimmbecken Und das Kino.
Graefling, wo bleibst du denn? Keine Kraft mehr? Du wirst immer langsamer.

»

Pomoc językowa