Witam !

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Prosiłbym państwa o pomoc, potrzebował bym do przetłumaczenia dość dużo zdań, krótkich ale sam fakt a sam sobie nie poradzę z tym dobrze gramatycznie a potrzebuję . Więc był bym wdzięczny gdyby ktoś przetłumaczył mi to dobrze. Z góry dziękuję

- Kto został mistrzem świata F1 w 2003 roku ?
- czy byłeś w Niemczech w zeszłym roku ?
- O której godzinie wstałeś dziś rano. Spałem do 10:00.
- Spędziłem wakacje w Austrii. Mój nauczyciel Języka Niemieckiego zorganizował kurs języka niemieckiego w Wiedniu.
- Jak się czujesz ?
- Źle się czuję. Często boli mnie głowa i nie mogę się skoncentrować. Nie mam apetytu.
- Mniej pracuj i uprawiaj więcej sportu.
- Nie mam czasu, mam dużo pracy.
- Byłeś już u lekarza ?
- O 16:00 mam wizytę u doktora.
- Dzisiaj nie czuję się dobrze. Boli mnie głowa i mam gorączkę, co zrobić?
- Weź aspirynę i idź do lekarza, daj się zbadać.
- Rzuciłem palenie, nie piję, jem dużo warzyw i owoców i uprawiam sport.
- Rano wstaję, myję się, ubieram się, jem śniadanie i myję zęby.

I muszę opisać swój dzień w 6 zdaniach. Opisałem już sam ale nauczycielka mi tego nie zaliczyła, bo napisałem źle gramatycznie ;c

Gdybym mógł ktoś przetłumaczyć mi to :

Wstałem o 8 rano umyłem się, ubrałem się i zjadłem śniadanie.
O 9 poszedłem do szkoły, uczyć się.
Od 9:30 do 15:30 byłem w szkole.
Wróciłem do domu o 16 i zjadłem obiad.
Odrobiłem lekce i o 20 poszedłem spać.

naprawdę będę wdzięczny za pomoc język niemiecki jest dla mnie czarną, więc prosiłbym o pomoc w przetłumaczeniu, a wiem że wiele osób potrafiło by to zrobić. : )
kategoria: Nauka / grupa: Pomoc językowa
Jaki masz tutaj problem językowy? (czyli: co jest dla ciebie problemem)
Język niemiecki jest dla mnie czarną magią . Tłumaczyłem sobie wcześniej w translatorach różnych ale okazuje się że i tam zdarzają się błędy, a osoby które mają do czynienia na co dzień i potrafią ten język prosił bym o pomoc. Potrzebuję to jako zadanie domowe no i z tego też będę miał kartkówkę. Nauczyć się potrafię ale samemu ułożyć jakieś zdanie i to w odpowiednim czasie to już niestety nie .
Cytat: xergios
Tłumaczyłem sobie wcześniej w translatorach różnych ale okazuje się że i tam zdarzają się błędy

padłem i po piwku powstałem :)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia