Wielka prosba

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam. Mam wielka prosbe do Was wszystkich. Nie potrafie nic z niemieckiego, kompletnie :/ Mam jedna godzine w tygodniu, na dodatek wiele lekcji mi odpadlo. Grozi mi 1 na koniec, uratuje mnie zrobienie na jutro zadania :/ Problem w tym, ze nie potrafie go zrobic. Oto jego tresc:

Rozmawiasz z kolezanka z Niemiec o ostatniej Wigilii Bozego Narodzenia. Opowiedz:
- z kim ja spedziles,
- jakie potrawy byly na stole,
- jakie prezenty dostales.

Bylby ktos w stanie mi pomoc? Doslownie kilka zdan 4 czy 5. Wiem ze to glupia prosba, ale bylbym cholernie wdzieczny, gdyby ktos byl w stanie mi pomoc i napisac cos krotkiego w tym temacie, czy w prywatnej wiadomosci. Z gory bardzo Wam dziekuje.

« 

Pomoc językowa

»

Do autora strony - uwagi, propozycje