Tłumaczenie zaproszenia

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam

Mam ogromną prośbę potrzebuje przetłumaczyć zaproszenie na ślub z polskiego na niemiecki. Zależy mi aby było poprawnie gramatycznie. Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc.

Pełna szczerych chęci

Karolina Mazur

oraz

Bogu ducha winien

Wojciech Grudzień

ogarnięci nieodparcie wzniosłymi ideałami życia małżeńskiego, oraz woli skrócenia niebezpiecznie przedłużającego się narzeczeństwa, postanowili zawrzeć związek małżeński dnia 01 czerwca 2019 roku o godzinie 17:00 w kościele pw. N.S.J i św. Leonarda w Brzeźnicy.

Po ceremonii zaślubin mamy zaszczyt zaprosić
Sz.P .................................
na wesele, które odbędzie się w sali weselnej "magnat" w Magnuszewie.

Prosimy o potwierdzenie przybycia do 03 maja 2019 roku.

Karolina tel. 111 111 111 Wojtek tel. 222 222 222

Prosimy Was Goście Mili, byście zamiast kwiatów, dzieciom uśmiech sprawili, na wesele bukietów nie kupujcie, lecz pieniążki przygotujcie, będzie zbiórka na fundację, chorych dzieci rehabilitacje.
Wir heiraten!

Zu diesem besonderen Tag seid ihr ganz herzlich eingeladen!

Die Trauung findet am … um … im … statt.

Anschließend feiern wir im… in …

Bitte gebt uns bis spätestens… Bescheid, ob ihr kommt. Wir freuen und schon sehr auf euch!

https://www.kartenmacherei.de/sprueche/hochzeit/hochzeitseinladung_text.html
Przecież przetłumaczenie było bardzo proste. Dobra robota! Hurrraaa!
przyznaję się. nie zajeło więcej niż jego przejscie tego wierzowca.

« 

Pomoc językowa

»

Chcę się po prostu nauczyć niemca