PROSZĘ O POMOC W TŁUMACZENIU:)LIST

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

jestem tak jakby przytepawa z niemca i zupelnie nie mam wyobrazni:)

prosze niech ktos mi pomoze przetlumaczyc:

"Prosze Państwa,
mam prośbę dotyczącą wynajecia sali kinowej. nazywam sie oktawia nowak, mam 18 lat i jestem uczennicą klasy maturalnej. chodzę do liceum do warszawy. w mojej szkole jest duzo uczniów którzy interesują sie kręceniem i oglądaniem filmów. niestety, nikt nie zainteresował się ich talentem. postanowiłam więc,że zorganizuję festiwal filmowy aby zaprezentować talent moich kolegów i koleżanek. chciałabym wynająć sale kinową dnia 26.11.2006 r na ok 5-6 godzin od dodziny 16. w jakiej cenie jest wynajęcie 1 godziny? zastanawiam sie czy ktoś z obsługi mógłby nam pomóc w wyświetlaniu filmów.chciałabym sie też dowiedzieć czy jest możliwość wywieszenia plakatów z informacją o festiwalu?
proszę o szybką odpowiedź.

z poważaniem Anna Nowak"

prosze prosze to dla mnie bardzo ważne!!!

z góry bardzo DZIĘKUJĘ!!
w liście tez zaszla pomylka malutka nie dodziny ale godziny :)
ja zaraz napisze to po niemiecku. i proszę gdyby mógł ktoś mi ewentualnie poprawic błędy.

z góry dziekuję.
Sehr geehrte Dammen und Herren,
ich habe eine Bitte betrefen Kinosaal vermiten.Ich habe Otawia Nowak,ich bin 18 Jahre alt und ich bin Schülerin Klasse _______(?) ich gehe in die Schule in Warszawa.

czy ten fragment jest dobry???

zaraz napisze kolejną część.
i nie potrafię:(
Sehr geehrte Damen und Herren,
ich schreibe an Sie, weil ich einen Kinosaal mieten möchte.Ich heiße Otawia
Nowak und ich bin 18 Jahre alt Ich besuche ein Lyzeum in Warschau und ich bin Schülerin der Abiturklasse.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia