Pogoda

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Pomocy!!!
jak opisac pogodę charakterystyczną dla każdej pory roku?
Proszę bardzo o szybką pomoc!!!
Cześć! Oczekujesz pomocy po polsku czy po niemiecku?
tzn napisać ci po polsku a ty przetłumaczysz sobie po niemiecku? czy chcesz żeby napisaćci po niemiecku?
Kochanie cieszył bym się jakbyś napisała mi po niemiecku a potem po polsku.
Mam nadzieję że za dużo nie wymagam..
Dziękuję!!!
Wir haben vier Jahreszeiten: den Frühling , den Sommer, den Herbst, und den Winter. Jede Jahreszeit hat seine Vorteile und Nachteile, und auch jede ist anders. Ich mag alle Jahreszeiten, weil ich den Wechsel der Jahreszeiten mag. Am liebsten mag ich jedoch den Sommer.
Im Sommer ist das Wetter meistens sehr schön. Die Sonne scheint sogar die ganze Zeit. Der Himmel ist gewöhnlich, blau und wolkenlos.Wenn die Sonne scheint, atmen wir schneller, unser Herz schlägt auch rascher. Wir sind aktiver und bewegen uns gern. Die Leute erkranken seltener und haben weniger Husten und Schnupfen. Im Sommer sind wir nicht so depressiv wie im Winter. Im Sommer haben wir Sommerferien und viel Freizeit. Wir unternehmen viel mit Freunden z.B. wir gehen schwimmen, machen ein Picknik. Die Tage sind am längsten. Die Natur ist grün und schön. Wir können unsere Sommerkleidung aus dem Schrank holen, weil es im Sommer sehr warm ist. Die Temperatur beträgt mehr als +20 Grad und die Wärme tut gut. Ich kann mir das Jahr ohne Sommer nicht vorstellen.
Den Winter mag ich nur ein bisschen. Das Wetter ist frostig und kalt. Der Himmel ist bewölkt.Wenn es im Winter schneit und draußen viel Schnee liegt, dann ist es schön. Ich mag den WInter nicht, weil die Stimmung zu düster ist. Ich kann nicht nach draußen gehen und irgendwas unternehmen. Ich sitze meistens zu Hause und gucke den grauen Himmel an. Mir geht es nicht gut.Ich habe zu nichts Lust. Viele Leute haben im WInetr Depressionenh und erkranken so oft. Die Tage sind sehr kurz. Im frostigen WInter, muss ich mich warm anziehen.
Der Frühling ist sehr schön. Das Wetter ist besser als im Winter. Die Tage sind länger und wärmer. Die Natur wacht auf und alles wird grün. Die Baume bekommen die Knospen und haben grüne Blatter. Die Blumen blühen und wir haben die ersten Frühlingsblumen z.B: Tulpen. Die Sonne scheint und es ist schön hell draußen, wenn wir in die Schule gehen. Wir können wieder mit Freuden ausgehen. Ich finde den Frühling schön.
Am Herbst mag ich bunte Blätter. Es ist schön, wenn die Blätter sich farben. Im Herbst ändert sich das Wetter oft. Einmal ist es sonnig und sogar warm, einmal ist es kalt und es regnet. Wir vermuten, dass es bald kalt wird. Ich mag niecht, wenn die Blätter abfaffen, wenn die Bäume kahl werden. Viele Leute haben ach schon eine Depression. Ich mag den Herbst nicht, denn fängt die Winterstimmung an.

Nie chce mi się już tłumaczyć, zmęczona jestem. Popracuj ze słowniczkiem :)
tam gdzie jest podkreślone "ach" powinno być auch
DZiękuję Ci bardzo za pomoc!
Mamy cztery pory roku: wiosna, lato, jesień i zima. Każda pora roku ma swoje wady i zalety, i każdy jest inny. Lubię wszystkie pory roku, bo jak zmiany pór roku. Przede wszystkim lubię, ale w okresie letnim.
W lecie pogoda jest zwykle bardzo ładne. Nawet słońce świeci przez cały czas. Niebo jest niebieskie i wolkenlos.Wenn zazwyczaj świeci słońce, oddychamy szybciej, nasze serce bije zbyt szybko. Jesteśmy aktywnymi i przenieść się. Ludzie chorują rzadziej i mniej kaszel, przeziębienie. W lecie nie są tak obniżone, jak w zimie. W lecie mamy wakacje i dużo wolnego czasu. My wiele z przyjaciółmi, na przykład my pływać, brać piknik. Dni są najdłuższe. Na wsi jest zielone i piękne. Możemy nasze letnie ubrania z szafy, bo jest bardzo ciepło w okresie letnim. Temperatura wynosi powyżej 20 stopni ciepła i czuje się dobrze. Nie wyobrażam sobie roku bez lata.
Lubię zimę tylko trochę. Pogoda jest chłodno i zimno. Niebo jest bewölkt.Wenn w zimie pada śnieg i dużo śniegu na zewnątrz, to jest piękne. Lubię zimę, bo nastrój jest ponury. Nie mogę wyjść i coś zrobić. I najczęściej siedzieć w domu i patrzeć na szare niebo. Nie jestem gut.Ich nie mają nic do pożądania. Wielu ludzi WInetr Depressionenh i złego tak często. Dni są bardzo krótkie. W chłodny zimowy, muszę się ubrać ciepło.
Wiosna jest bardzo piękna. Pogoda jest lepsza niż w zimie. Dni są dłuższe i cieplejsze. Przyroda budzi się i wszystko jest zielone. Się pąki drzew i zielonych liści. Kwitną kwiaty, a my jako pierwsze wiosenne kwiaty: tulipany. Słońce świeci i jest miło, kiedy światło na zewnątrz iść do szkoły. Możemy znów wyjdzie z radości. Myślę, że wiosną piękne.
Jestem jak kolorowe liście jesienią. To miło, gdy liście są kolorowe. Na jesieni, zmian pogody często. Raz jest słonecznie i ciepło, nawet, gdy jest zimno i pada. Podejrzewamy, że wkrótce będzie zimno. I jak niecht jeśli abfaffen liści, gdy drzewa są gołe. Wiele osób już ah depresji. Lubię jesień, bo zima zaczyna nastrój.
fikus75, żeby było jasne:
blondii przepuściła ten niemiecki tekst przez Mr.Google i tobie się wydaje na pewno, że to dobrze przetłumaczone. Toczka w toczkę Mr. Gugle. Złom pierwszej jakości. Und wo bleibt das Hirn?
Masz bardzo złych doradców...
es war eine Mutter sie hatte vier Kinder,den Frühling,den Sommer den Herbst und den Winter,der Frühling brinngt Blumen,der Sommer den Klee
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego