Mamy cztery pory roku: wiosna, lato, jesień i zima. Każda pora roku ma swoje wady i zalety, i każdy jest inny. Lubię wszystkie pory roku, bo jak zmiany pór roku. Przede wszystkim lubię, ale w okresie letnim.
W lecie pogoda jest zwykle bardzo ładne. Nawet słońce świeci przez cały czas. Niebo jest niebieskie i wolkenlos.Wenn zazwyczaj świeci słońce, oddychamy szybciej, nasze serce bije zbyt szybko. Jesteśmy aktywnymi i przenieść się. Ludzie chorują rzadziej i mniej kaszel, przeziębienie. W lecie nie są tak obniżone, jak w zimie. W lecie mamy wakacje i dużo wolnego czasu. My wiele z przyjaciółmi, na przykład my pływać, brać piknik. Dni są najdłuższe. Na wsi jest zielone i piękne. Możemy nasze letnie ubrania z szafy, bo jest bardzo ciepło w okresie letnim. Temperatura wynosi powyżej 20 stopni ciepła i czuje się dobrze. Nie wyobrażam sobie roku bez lata.
Lubię zimę tylko trochę. Pogoda jest chłodno i zimno. Niebo jest bewölkt.Wenn w zimie pada śnieg i dużo śniegu na zewnątrz, to jest piękne. Lubię zimę, bo nastrój jest ponury. Nie mogę wyjść i coś zrobić. I najczęściej siedzieć w domu i patrzeć na szare niebo. Nie jestem gut.Ich nie mają nic do pożądania. Wielu ludzi WInetr Depressionenh i złego tak często. Dni są bardzo krótkie. W chłodny zimowy, muszę się ubrać ciepło.
Wiosna jest bardzo piękna. Pogoda jest lepsza niż w zimie. Dni są dłuższe i cieplejsze. Przyroda budzi się i wszystko jest zielone. Się pąki drzew i zielonych liści. Kwitną kwiaty, a my jako pierwsze wiosenne kwiaty: tulipany. Słońce świeci i jest miło, kiedy światło na zewnątrz iść do szkoły. Możemy znów wyjdzie z radości. Myślę, że wiosną piękne.
Jestem jak kolorowe liście jesienią. To miło, gdy liście są kolorowe. Na jesieni, zmian pogody często. Raz jest słonecznie i ciepło, nawet, gdy jest zimno i pada. Podejrzewamy, że wkrótce będzie zimno. I jak niecht jeśli abfaffen liści, gdy drzewa są gołe. Wiele osób już ah depresji. Lubię jesień, bo zima zaczyna nastrój.