Help Me!!! Pomoze ktos napisac wypracowanie???

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Nie umiem za bardzo pisac po niemiecku, a Pani nauczycielka zadala nam wypracowanie, tylko jest maly problem bo ja nie umiem napisac takiego czegos (oczywiscie w innym jezyku).
Nie prosze o to, zeby mi ktos napisal wszystko (choc jak by byl ktos taki uczynny :D) ale zeby chociaz pomogl to zaczac i co kolwiek napisac, bo moje wyksztalcenie z niemieckiego konczy na "przedstawieniu sie", a temt jest nastepujacy "Freunschft".
Może "Freundschaft" ("Przyjaźń")?
Tak tak "Freundschaft" tylko tak z rozpedu napisalem, bo praca ma byc na jutro :/
ale jak to ma być długie? i o czym tak dokładniej? nic pani nie mówiła? może masz temat o tym w szkole?
Nie za dlugie ale w miare (nie cala strona) dokladniej o czym: moze byc opis jakiejs przyjazni, a co do pani to nas tak uczy ze lepiej wogole jakby nam skasowali niemiecki i pozwolili wrocic wczesniej do domu :)
Na przykład:

Die Freundschaft ist ein schönes Erlebnis. (Przyjaźń jest pieknym uczuciem.)
Ich finde, ich bin ein glücklicher Mensch, weil ich einen Freund habe. (Uważam że jestem szczęśliwym człowiekiem ponieważ mam przyjaciela.) Es gibt Leute, die der Meinung sind, dass nur Mädchen gute Freundinnen sein können. (Są ludzie, którzy są zdania, że tylko dziewczyny mogą być dobrymi przyjaciółkami.) Ich bin anderer Meinung. (Jestem innego zdania.)
Ich und mein Kumpel Thomas sind gute Freund. (Ja i mój kumpel Tomek jestesmy dobrymi przyjaciółmi.) Wir mögen uns gegenseiting und verbringen viel Zeit zusammen. (Lubimy się, spędzamy ze sobą dużo czasu.) Zum Beispiel nach der Schule machen wir zusammen die Hausaufgaben und danach spielen wir Fußball oder Basketball. (Np. po szkole odrabiamy razem zad. dom. a potem gramy w piłkę nozną lub koszykówke.)
Dzieki wielkie!!!
Ta praca nawet jest az za dobrze ;)
Dopisalem jeszcze kilka zdan (przy pomocy siory ktora musiala najpierw na mnie nakrzyczec ze nic sie nie ucze):

Jch habe auch Freundin Natasza. Wir mögen sehr zusammen ins Kino und in die Disko gehen und interessieren sich für Music. Wir treffen mur in Weekend, aber und ja ich nag sehr ihr.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia