Proszę o pomoc... Krótki tekst. Początkujący:-(

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Jestem początkujący w nauce niemieckiego, a w mojej szkole wrzucili mnie na kontunuacje;-( Wiem, nie powinienem tak robić ale kolejna jedynka to dla mnie już załamka. Na lekcji jakoś sobie radzę ale żeby sam coś napisać to już gorzej. Jak ostatnio próbowałem coś napisać to dostałem jedynkę za błędy. Wiem, że niektórym z Was nie jest problemem napisać krótką pracę więc błagam, pomóżcie... Będę wdzięczny za każdą pomoc...

Ostatnio byłem w kinie na filmie "Piła 3". To horror. Momentami ciśnienie wzrastało mi. Serce biło mocniej niż zazwyczaj. Miałem gęsią skórkę gdy oglądałem ten film. Myślałem że nie obejrzę filmu do końca. Ale pokonałem strach. Film jest super. Polecam go wszystkim.

słownictwo:
ciśnienie wzrasta - der Blutdruck steigt
serce bije szybciej niż zazwyczaj - das Herz klopft schneller als gewöhnlich ein besonderes Gefühl hervorrufen
dostać gęsią skórkę - eine Gänsehaut bekommen
pokonać strach - seine Angst überwinden

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa