we wtorek lekcja a ja musze dostać dobrą ocenę

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

czytam ten napis u góry "Prosimy o NIE proszenie o odrobienie zadań domowych"... a tu właśnie o to chodzi :)
a wiec tak... muszę napisać krótki tekst o swojej ulubionej reklamie w tv (kilka zdań) i nauczyć się tego na pamięć. nauczę się sam ;) ale napisać nie napisze (po trzech latach nauki niemieckiego nie umiem praktycznie nic :P (wina nauczyciela który nigdy nie miał czasu i nic nie tłumaczył oraz własnego lenistwa :])

gdyby ktoś kto zna niemiecki napisał mi te kilka zdań byłbym uratowany :) dla tego kogoś to kilka chwil pracy a dla mnie byłaby to pół dniowa mordęga ze skutkiem niepewnym ;)

powiedzmy że treść pracy ma być MNIEJ WIĘCEJ TAKA

Moją ulubioną reklamą telewizyjną jest reklama proszku do prania Vizir z Zygmuntem Chajzerem, człowiek ten wchodzi do domu przypadkowych ludzi, pierze ich skarpetki po czym wyciąga z pralki nowe śnieżnobiałe skarpetki z tajwanu. Reklama jest zabawna a gra aktorska tak słaba że spot zwraca uwagę i daje mi dużo radości

proszę o użycie jak najprostszych słów - to ułatwi mi naukę. ostateczny tekst moze odbiegac od tego zaproponowanego przeze mnie nic mi to nie szkodzi tylko wtedy prosiłbym o tłumaczenie tekstu :)

wiem że proszę o dość dużo ale rodacy powinni sobie pomagać, szczególnie kiedy idzie o prace domową w języku wroga ;)
sehr komisch.."Prosimy o NIE proszenie o odrobienie zadań
domowych" - stimmt's? Du bist keine Ausnahme..meiner Meinung nach weißt du nicht, was du hier schreibst. zuerst versuch mal das schreiben, wir können später das korrigieren, schließlich noch etwas dazu zuschreiben. übrigens..was ist das?

"wiem że proszę o dość dużo ale rodacy powinni sobie pomagać,
szczególnie kiedy idzie o prace domową w języku wroga ;)"

Bevor du etwas schreibest, denke nach.

na gut...schreib diese Werbung, sicherlich kann jemand hier dir helfen.

Gruß!
Meine Lieblingswerbung die im Fernesehen läuft, ist die Werbung des Waschpulvers mit Herrn Zygmunt Hajzer. Dieser Mann besucht zufällige Leute, lässt ihre Socken waschen, woraufhin nimmt der Waschmaschine die schneeweißen Socken aus Thaiwan heraus. Diese Werbung ist sehr lustig und die Rollen von denSchuspielern so schwach, dass dieser Werbespot auffällig ist und macht viel Spaß.
bardzo dziękuję

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie