czytam ten napis u góry "Prosimy o NIE proszenie o odrobienie zadań domowych"... a tu właśnie o to chodzi :)
a wiec tak... muszę napisać krótki tekst o swojej ulubionej reklamie w tv (kilka zdań) i nauczyć się tego na pamięć. nauczę się sam ;) ale napisać nie napisze (po trzech latach nauki niemieckiego nie umiem praktycznie nic :P (wina nauczyciela który nigdy nie miał czasu i nic nie tłumaczył oraz własnego lenistwa :])
gdyby ktoś kto zna niemiecki napisał mi te kilka zdań byłbym uratowany :) dla tego kogoś to kilka chwil pracy a dla mnie byłaby to pół dniowa mordęga ze skutkiem niepewnym ;)
powiedzmy że treść pracy ma być MNIEJ WIĘCEJ TAKA
Moją ulubioną reklamą telewizyjną jest reklama proszku do prania Vizir z Zygmuntem Chajzerem, człowiek ten wchodzi do domu przypadkowych ludzi, pierze ich skarpetki po czym wyciąga z pralki nowe śnieżnobiałe skarpetki z tajwanu. Reklama jest zabawna a gra aktorska tak słaba że spot zwraca uwagę i daje mi dużo radości
proszę o użycie jak najprostszych słów - to ułatwi mi naukę. ostateczny tekst moze odbiegac od tego zaproponowanego przeze mnie nic mi to nie szkodzi tylko wtedy prosiłbym o tłumaczenie tekstu :)
wiem że proszę o dość dużo ale rodacy powinni sobie pomagać, szczególnie kiedy idzie o prace domową w języku wroga ;)