Prosze o napisanie kilku zdań na dzisiaj!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Nauczyciel: - Ciągle się obijasz na moich zajęciach. Czy wychowanie fizyczne jest gorszym przedmiotem od historii czy matematyki?
Uczennica: - Nie uważam tak, ale nie sprawia mi satysfakcji bieganie na 60 m czy granie w koszykówkę.
Nauczyciel: - Nie sprawia ci satysfakcji? To się postaraj pokochać mój przedmiot! Sport to zdrowie, to lekarstwo na wszystko - na młodość, piękno, stres, atrakcyjność.
Uczennica: - Sport mnie nie interesuje. Wolę języki obce. Swoją przyszłość wiążę z czymś innym…
Nauczyciel: - Nie znasz życia, dziewczyno!
Uczennica: - Dlaczego pan mnie obraża? Czy nie mogę mieć innych zainteresowań? Przecież nie wszyscy muszą być sportowcami!
Nauczyciel: - Mówię ci prawdę. I powinnaś posłuchać starszego trenera. Uczennica: - Niech pan zrozumie - mnie to nie bawi! I nie będę więcej przychodzić na te nudne lekcje wychowania fizycznego.
Nauczyciel: - Idź i nie pokazuj mi się na oczy! Jeszcze pożałujesz tej decyzji, niemądra dziewczyno !!!
Lehrer: Du lungerst an meinem Unterricht herum. Ist der Sportunterricht ein schlimmeres Schulfach als Geschichte oder Mathe?
Schülerin: Ich sehe es nicht so an, aber es bereitet mir nicht Freude, auf Länge von 60 Metern zu laufen oder Basketball zu spielen.
Lehrer: Bereitet es dir nicht Freude? Dann bemühe dich mein Schulfach liebzugewinnen. Sport ist Gesundheit; Methode für Jugend, Schönheit, Anziehungzkraft; Mittel gegen Stress.
Schülerin: Sport interessiert mich nicht. Ich mag lieber die Fremdsprachen. Meine Zuckunft knüpfe ich an etwas anderes.
Lehrer: Mädel, du kennst das Leben wohl nicht!
Schülerin: Wieso beleidigen Sie mich? Kann ich andere Hobbys nicht haben? Doch nicht alle Leute Sportler werden müssen!
Lehrer: Ich sage dir Wahrheit. Du sollst deinem älteren Trainer gehorchen.
Schülerin: Verstehen Sie- mir macht das nicht Spaß! Und ich werde nicht mehr bei diesem langweiligen Sportunterricht mitmachen!
Lehrer: Geh und komm unter meine Augen nicht mehr! Du wirdst deine Entscheidung noch bereuen, du dumme Ziege!

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie