Błagam o niekasowanie tematu i o pomoc!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

ardzo proszę o przetłumaczenie tego tekstu,poniważ sam sobię nie poradzę. Jeżeli tego nie będę miał dostanę kolejną pałę i całkiem się załamię .BŁAGAM POMÓŻCIE BIEDNEMU GIMNAZJALIŚCIE

W poniedziałek po szkole, poszedłem z kolegą do kina. Po kinie poszliśmy do kościoła. We wtorek rano byłem u lekarza . Po południu miałem korepetycje z fizyki. W środę pojechałem z kolegami na mecz piłki nożnej .Potem poszliśmy na obiad do restauracji. W czwartek rano byłem na basenie w Pruszkowie. Po południu rodzina zabrała nmie na wycieczkę do ZOO. W piątek od rana bardzo żle się czułem.Mama zawiozła mnie do szpitala.Spędziłem tam cały weekend.Okazało się , że mam począki zapalenia płuc. W szpitalu poznałem fajnych kolegów. Mam nadzieję, że będziemy utrzymywać kontakt. To był raczej udany tydzień
Am Montag nach der Schule bin ich mit einem Freund ins Kino gegangen. Nach dem Kinobesuch sind wir in die Kirche gegangen. Am Dienstag morgen war ich beim Arzt. Am NAchmittag habe ich Nachhilfe in Physik bekommen. Am Mittwoch bin ich zusammen mit meinen Freunden zu einem Fußballspiel gefahren. Danach sind wir zum Mittgessen in ein Restaurat gegangen. Am Donnerstag morgen war ich in der Schwimmhalle in Pruszków. Am Nachmittag hat mich meine Familie zu einem ZOO-Besuch genommen. Am Freitag morgen fühlte ich mich sehr unwohl. Meine Mutter hat mich ins Krankenhaus gebracht. Dort habe ich das ganze Wochenende verbracht. Es hat sich herausgestellt, dass ich Lungenentzündung hatte. Im Krankenhaus habe ich interessante Freunde kennnen gelernt. Ich hoffe, mit ihnen in Kontakt zu bleiben. Das war eher eine gelungene Woche.
Am Dienstag Morgen war ich beim Arzt.
Am Donnerstag Morgen war ich in der Schwimmhalle in Pruszków.
Am Nachmittag hat mich meine Familie zu einem ZOO-Besuch mitgenommen.
Am Freitag Morgen fühlte ich mich sehr unwohl.
Es stellte sich heraus, dass ich eine Lungenentzündung hatte.

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego