PILNE! Muszę napisać odpowiedź na list.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam!
Bardzo proszę o pomoc w napisaniu odpowiedzi na ten e-mail:

Liebe Gisela,
jetz bin ich hier in München und gehe in die neue Schule. Ich habe noch keine Freunde. Papa arbeitet die ganze Woche. Und am Wochenende möchte er seine Ruhe. Auch Mama kommt immer erst um fünf Uhr nach Hause. Am Samstag muss sie die Hausarbeit machen und hat natürlich keine Zeit. Und am Sonntag ist sie müde. Das verstehe ich ja. Aber ich sitze jeden Tag zu Hause, mache meine Hausaufgaben, und dann sehe ich fern. Das ist ziemlich langweilig.
Ach, ich möchte so gern wieder bei dir sein und meine Freunde traffen. Ich bin hier so allein. Ich bin ganz traurig.

Tschau, deine Gaby

Bardzo mi na tym zależy, a nie zabardzo znam język niemiecki. Bardzo, bardzo proszę o pomoc. Moja wersja, którą możecie przetułmaczyć jeżeli jest dobra, znajduje się poniżej.

Droga Gaby
Dziękuje Ci za napisanie e-maila. Jeżeli chodzi o Twoje kłopoty w szkole to spróbuj zapisać się do drużyny sportowej. Polecam koszykówkę, jest to bardzo fajna gra. Możesz również zacząć chodzić na dyskoteki szkolne, można tam spotkać fajnych ludzi. A jeżeli chodzi o rodziców to porozmawiaj z nimi. Powiedz, że poświęcają Ci za mało czasu.
Pałusy,
Gisela

Jeżeli powyższy tekst jest w miare poprawny to proszę o przetułaczenie go. Bardzo, bardzo proszę. Potrzebuję go na wtorek, ostatecznie na środe.
Pozdrawiam,
Agata
Naprawde proszę o pomoc! Potrzebuje to na jutro!

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie