Opis wyglądu - o pomoc proszę!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Jestem niskiego wzrostu i mam smukłą sylwetkę. Mam długie włosy w kolorach blond, brąz oraz czerń. Mam duże niebieskie oczy, okrągłą twarz oraz małe uszy. Mam duże usta i mały nos.
Ich bin niedrig und schlank. Habe lange Haare die teilweise blond, braun und schwarz sind. Habe grosse blaue Augen, ein rundes Gesicht und kleine Ohren. Habe breite Lippen und eine kleine Nase.
dziekuje serdecznie;)
Ich bin klein (!) und schlank. Ich (!) habe lange Haare, die teilweise blond, braun und schwarz sind. Ich (!) habe große blaue Augen, ein rundes Gesicht und kleine Ohren. Ich habe einen großen Mund (!!) und eine kleine Nase.
Einen grossen Mund kann nur z.B. ein Hund haben. Jak masz poprawiać na źle to lepiej wcale nie poprawiaj.
Przeciwieństwem hoch (wysoki) jest niedrig (niski), a nie klein. Poza tym jak odrabiasz pracę domową, to rzeczywiscie powtarzaj w kółko to "ich", ale rodowici Niemcy na pewno tak nie robią. A tak nawiasem mówiąc, to gdzie się Mokotów uczyłeś niemieckiego? Chyba w Polsce :)))))))))
Mein lieber Herr Matterhorn – bitte nicht ganz so laut … :-)

breite Lippen haben nur negroide Völker, dicke Lippen riskieren nur Matterhorns oder vergleichbare… :-)

Ein Mädchen wird – zumindest auf Deutsch – niemals von sich sagen, dass sie niedrig ist. Es gibt niedere Stände, das heißt dann auf Neudeutsch Präkariat. Zum anderen geht es hier ganz bestimmt um eine Hausaufgabe. Und wenn Du dann nicht mit korrektem Satzbau arbeitest, hat der Schüler gelitten…

Zu Deiner Frage am Ende: Nein :-)))
Da fällt mir noch ein: Ein Hund hat ein Maul, keinen Mund...
wiesz co, siedź tutaj, tłumacz i popisuj się dalej... pozwolisz, że opuszczę to forum skoro siedzą tutaj tacy nadęci ludzie jak ty...
Schade. Du kannst ein Gewinn für das Forum sein. Allerdings nur, wenn Du auch Kritik annimmst. Niemand ist unfehlbar - ich beileibe auch nicht. Nur (sorry): vor's Schienbein treten lasse ich mich auch nicht. Das würde ich dann allerdings nicht als "nadęci" bezeichnen...
kobieta na zdjęciu jest niskiego wzrostu ma smukłą sylwetkę. Ma krótkie włosy w kolorze blond ma wąskie niebieskie oczy okrągłą twarz oraz duże uszy ma wąskie usta i mały nos. Jest ubrana w koszule luźny sweter w brązowym kolorze oraz sportową kamizelkę. Jest ubrana w szara spódnice która dobrze się prezentuje z resztą ubrania spódnica posiada dużą kokardę kobieta nie posiada żadnej biżuterii na nogach ma brązowe kozaki które sięgają prawie po kolana kozaki jej mają obcas ogólnie kobieta jest modnie ubrana oraz bardzo luźny ma strój.
proszę was pomożcie mi w napisaniu przykładowego anonsu do gazety w ktorym zamieszcze takie informacje
-zainteresowania
-powodu dla ktorego zamieszczam to ogloszenie

tj.
Cześć!
Mam 20 lat. Mam krótkie brązowe włosy, niebieskie oczy, szczupłą sylwetkę, interesuję się różnego rodzaju muzyką, sportami ekstremalnymi, lubię dobre imprezy. Zamieściłem to ogłoszenie w tej właśnie gazecie ponieważ lubię poznawać nowych ludzi.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego

Zostaw uwagę