Mokotow, spójrz co mi z tego wyszło.Proszę,pomóż

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mokotow, ja nie znam na tyle niemieckiego w pisowni, żeby sobie z tym poradzić. Sam zobacz ile jestem w stanie wymodzić.Liczę jak zwykle na Twoją pomoc i z góry dziękuję.

Oto tekst:
Mam do Ciebie wielką prośbę. Czy mogłbyś poprosić Jurgena o przysługę. Chodzi o to, że Robert potrzebowałby od niego pismo z jakąś pieczątką potwierdzające, że miał u niego rozpocząć pracę od dnia 25 czerwca 2005r. i że został o tym telefonicznie powiadomiony.
Jego zona Ania potrzebuje takie pismo do otrzymania odszkodowania.
Pismo mogłoby być takiej treści:
"Potwierdzam,że Robert.......zamieszkały........otrzymał ode mnie umowę o pracę. Pracę miał podjąć od dnia 25 czerwca 2005r. o czym został telefonicznie powiadomiony. W/w odmowił jednak podjęcia pracy ze względu na chorobę żony."

Christoph byłabym Ci bardzo wdzięczna za załatwienie tej sprawy.

Moje tłumaczenia:
Ich habe für dich eine prośba?
Kannst du......(nie wiem:-( bittem Jurgen an Dienst.
Robert braucht........nie wiem:-( einen bestätigend Schrift, daß er ......

Mimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie tego przetłumaczyć.Mokotow, pomóż mi proszę.Bitte.
Liebe Marzena,

Du weißt doch, daß ich nicht übersetze - sondern nur korrigiere...
und wieso "jak zwykle"...???
Siemka mam prace na jutro z niemka a prosil bym bradzo o pomoc bo dawno nie widzialem dobrej oceny z niemka za cos konkretnego.Prosze o przetlumaczenie jesli tylko możesz bo to dla mnie b.ważne. "Zbliżają się wakacje.Zamierzam je spędzić nad morzem z przyjaciółmi i właśnie próbuję zebrać taką grupę. Mam nadzieje że jestes zainteresowany tym zaproszniem.Wakacje 2007 w słonecznych Międzyzdrojach.Wyruszyli byśmy 30 czerwca busem. Koszty tej podróży wraz z zakfaterowaniem i wyżywieniem na 3 dni to ok.140 zł.Ośrodek jest zadbany, i znajduje sie 500 metrów od plaży.Wakacje w wbornym towarzystwie-ja Kamila Damian Emila Ania i Ty.Gwarantowana dobra zabawa! Powrót 2 lipca NIe przepuść takiej okazji,wszytscy czekam na Ciebie.Odpisz proszę.Twój przyjaciel Michał." z góry dziekuje(zależy mi na czasie);/

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia