List do kolegi BLAGAM O POMOC.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Prosze o przetlumaczene owego listu...

Kochany Piotrze!

Chciałabym zaprosić Cię na moje 18-ste urodziny, które odbędą się 20.06.07r. Zapraszam Cię serdecznie na przyjęcie! Impreza odbędzie się 20.06.07r. w moim domku.
Jeśli chodzi o gości to będzie moja rodzina, nasza stara paczka i kilka osób z mojej klasy. Mam nadzieje ze i Ty będziesz.
Nic nie powiem o atrakcjach, gdyż przygotowałam wspaniałą niespodziankę!
Zważywszy na to iż będą wakacje chciałabym zachęcić Cię do dłuższego pobytu w Polsce. Wybieramy się z cala grupa na obóz, na 2 tygodnie; później będziemy jechać nad morze na tydzień. Resztę wakacji spędzimy na Mazurach.
Nie pozwól mi długo czekać na odpowiedz.

Twoja Ola.
ja tez bym prosił o pomoc w napisaniu listu.musiały by byc w nim uwzględnone nastepujące sprawy
piszesz list do kolegi z niemiec i dołaczasz zdjecie .W liście piszesz ;
-jak kto sie nazywa na zdjeciu
-jakie cechy charakteru mają przyjaciele na zdjecu
-jak razem spedzacie czas i z kad sie nacie
-jak zamierzacie spedzic wakacje i wekkend najbliższy
bardzo brosze o napisanie listu
piszecie w złym dziale tego forum, właściwy dział to "brak wkładu własnego",

zachęcam do przeczytania:

http://docs.google.com/Doc?id=dgw28x2b_20j8c4n5

zwłaszcza punkty 1, 3 i 5

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie