Hallo Mokotow, leider stimme ich Dir auch zu :-(
Witam Wszystkich Forumowiczów!
Od początku byłam (podobnie jak kolega Mokotow) za obowiązkowym rejestrowaniem się osób w celu umożliwienia im dokonywania jakiegokolwiek wpisu na forum. Było to podyktowane tym, że wciąż na bieżąco pojawiają się tak zwani „Pseudo-Forumowicze”, którzy nie wypowiadają się rzeczowo i na temat, nie wspominając już o wulgaryzmach...
Ponieważ udzielanie pomocy na forum jest dobrowolne i nie jest związane z żadnymi korzyściami materialnymi, to udzielanie pomocy językowej powinno przynosić przyjemność z możliwości wyjaśnienia konkretnych zagadnień, przedyskutowania problemów językowych i szlifowania języka. Jednak już wiele wartościowych osób odeszło z tego forum, nie chcąc tracić czasu na utarczki słowne (prowadzone po części na bardzo wątpliwym poziomie) i najwyższy czas zastanowić się, dokąd to forum zmierza?
Wielka szkoda, że musiało dojść do takiej dyskusji, ale ci co lubią i cenią sobie to forum, powinni go ratować dla dobra osób uczących się i osób chcących wzbogacić swoją znajomość języka.
Mój wkład do tej dyskusji proszę traktować jedynie w kategorii „akcji ratowniczej”. Chcemy czy nie chcemy tego forum? Czy ma być ono areną obrzucania się wyzwiskami, czy ma służyć szlifowaniu języka czy też ostrzeniu go?
Jeśli nie można zapanować nad przebiegiem dyskusji na forum, to może jednak zdyscyplinować forumowiczów środkami dostępnymi tylko dla Admina tej strony... mam na myśli punkty wymienione przez kolegę Mokotowa.
Myślę, że nam wszystkim zależy na dobrej atmosferze i na realizacji celu, dla którego to forum przecież powstało :-)
Pozdrawiam Wszystkich i życzę przyjemnego weekendu :-)