III etap konkursu kuratoryjnego dla gimnazjów

Temat przeniesiony do archwium.
Jak w temacie: czy udało się komuś z was przejść do wojewódzkiego etapu konkursu przedmiotowego dla gimnazjów ?

Ja będę wiedział za 10 dni. Trzymajcie kciuki !
hej mi udało się dostac do etapu wojewódzkiego (wielkopolskie).
Bylo nawet nieźle. Myślałam że część ustna będzie mega trudna a okazało się że to właściwie kilka zdań i koniec. U nas wyniki są odrazu więc mniejszy stres;D A jak przygotowujecie sie do kolejnego etapu???
Pzdr
czyli co tymiałes część ustną juz na 2 etapie?
w małopolsce jest dopiro na 3 ostatnim najpierw cz. pisemna potem jak sie dostaniesz to cz. ustna i ogłoszenie laureatów.
a tak apropo napisz mi cos dokładniej o tym etapie ustnym- proszę
Jak siÄ™ przygotowujecie do olimpiady ?
alyson-joy napisałaś/łeś "ty miałeś" ale domyślam sie że to chyba miało być do mnie;)
U nas najpierw jest pisemny etap szkolny, później pisemny rejonowy a osoby które uzyskają chyba 85 albo 90% (nie pamiętam) przechodzą do ustnego. Polega on na tym, że każdy losuje zestaw, w którym jest opisane kilka sytuaacji i trzeba na nie zareagować np. musisz wyjaśnic mamie że tak późno wstałeś bo długo uczyłeś sie na test z niemieckiego itp. Oczywiście są też troche trudniejsze (zależy od szczęścia). Osoby które uzyskały łącznie określoną ilość punktów przeszły do wojewódzkiego. Tam tez jest pisemny i potem ustny, ale trudniejszy bo trzeba sie wypowiedzieć na wylosowany temat np. problemy rówieśników w innych krajach. Jeszcze nie byłam na wojewódzkim ale tak to ma wyglądać:)
A jak to wyglÄ…da u was? Pzdr
Ja niestety nie wiem, jak wygląda ustna część 3. etapu w moim województwie (woj. lubelskie). Jeśli ktoś coś wie, będę niezmiernie wdzięczny ;)
Mamy tu już jakichś laureatów ? ;)
W małopolskim jeszcze nie ale juz blisko =P
W lubelskim niestety też nie :P Nie wytrzymam zaraz z tym czekaniem ! ;(
A ty juz wiesz czy dostałes sie do ustnego?- my juz wiemy=P
u nas od razu siÄ™ przechodzi do ustnego.
wyniki będą pewnie w poniedzialek- nie wiem czy dożyję...
To jeszcze tylko kilkanaście godzin ...
U nas tylko połowa przechodzi do ustnego
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie