6 maja = Ustny niemiecki! Kto też??

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć . Kto 6 maja ma egzamin ustyny podstwa z niemieckiego. Piszscie o ktorej godz . Moze bedziemy w kontakcie by wymieniac sie zestawami ja o 13:30.
Piszcie, piszcie, rozszerzoną też, ja mam dopiero trzydziestego maja, więc na pewno skorzystam ;)
ja mam pisemna z rozszerzonego niemieckiego 8.05, a ustną podstawowa 19.05
ja mam pisemna 8.05 a ustna z postawy dopiero 27.05 ;) podawajcie jakies zestawy jak bedziecie mieli ;)
ja mam 6. maja ustny, poziom dwujęzyczny.
ja mam 27.05 :-)
hej ja mam 15 ustna mature zniemca a pisemna 8 jakbyscie mieli jakies przecieki zniemca oraz z polaka co do tematów byłabym wdzieczna za o na numer [gg] my maturzyśc musimy sobie pomagać
hejka ja mam ustny egzamin 15 maja na godz 14:15;( strasznie sie boje bu... mam pytanie czy ktos ma moze jakies pomoce naukowy wyrazenia zdania ktore pomoga przy rozmowach sterowanych?? prosze o pomoc z gory dzieki to moje [gg] czekam piszcie ja tez wam pomoge jesli bede umiala;)
hej, ja tez mam 06.05. Na okolo 10:00... Nie martwcie sie ta matura, to tylko zwykly sprawdzian... jak sie nie uda teraz to bedzie mozna sprobowac pozniej
Argumentieren ohne problem, repetytoria leksykalne i maturalne i sprechen ohne problem wszystko wydawnictwa wagros

Polecam
czesc ja wsprawie ustnego z niemieckiego ja mam ustny dopiero o 16.00 . moze bys mi podał/a co było na ustnym? bee wdzieczny za odpis na [gg] pozdrawia
jeśli ktoś już miał ustny z niemieckiego i pamięta jaki miał zestaw, to piszcie 1[tel]
jeśli ktoś jest już po ustnym to bardzo proszę napiszcie jakie mieliście pytania 8506780 pozdrowionka
piszcie jakie mieslcie zestawy prosze;p trzeba sobie pomagac to moje [gg]
aha i mam prozbe ktos moze mi napisac przydatne zwroty do ogloszenia lub zaproszenia??
Hello;) Ja dziś miałam , zaliczyłam na 50% nie był załatwy dlatego podaje by było wam lepiej :

1. Przyjeżdza do Ciebie koleżanka , jednak Ty musisz zostać dłużej w pracy.
- poproś koleżanke z pracy która szybciej konczy , czy mogłaby by pójśc po Twoja kolezanke na główny , uzadanij dlaczego
- Powiedz o której ona porzyjeżdza
- Jak ją rozpozna

2. Byłaś chora :
- powiedz swojemu koledze kiedy i na co byłaś chora
- Jakie mialas zalecenia lekarza
- co zrobiłaś gdy wyzdrowiałaś
( w czasie perfekt)

3. Twoj kolega proponuje ci jakaś dycsypilne sportową
- nie zgódz się z nim ( podaj argumenty )
- zaprononuj swoją ( uargumentow )
- Dojdz z nim do porozumienia broniąc swojej racji i mowiąc , że napewno nie będzie zalował

Rysunek miałam - 3 ludzi są na polu campingowym , smązą cacyki ;/ są uśmiechnięci , duzo zieleni itd.
- powiedz dlaczego należy spędzać czas z rodzina;/
- Co czują dzieci ( nie zrozumialam o co chodzilo.. bo za szybko mowila a czas gonil ) Pozdrawiam i życze powodzenia
Podam jeszcze pare moich znajomych :

Rysunek na ktorym jest dwoch chłopcow ktorzy jedzą na stołówce
pytania - co Ty lubisz jeśc drugie coś z dziecmi czy zdrowo się odzywiaja czy coś w tym stylu )

Kobieta odkurza w pokoju ( nie wiem jak pokoj wyglądał ) pytania :
- Czy ta kobieta lubi sprzątać
_ Czy uważasz ze sprzatanie jest niezbędna rzeczą ( coś w tym stylu )

Kobieta idzie z 4 dużymi siatkami zakupow :
- Jak myślisz dlaczego ona ma tyle zakupow ( wyprzedaż , lubi itd )
- Czy ty lubisz robić zakupy

Było , że robot karmił kobiete ( nie pamietam pytań )

jeżeli chodzi o rozmówki to :

Byłaś na sztuce w oprzeze -
powiedz co cię zaskoczyło ( mile wspominasz )
- co spotkało cię na przerwie ( 3 pdt nie pamietam )

Poszukujesz pracy jako opiekunka -
powiedz jakie masz doświadczenie
- ile będzie zarabiać itd.

Bylo też opisanie wypadku .. reszta wypadla mi zglowy , to tyle co wiem od innych :) Pozdrawiam!!
Jak Wam poszło?
Ja zdałam na 90% p. dwujęzyczny :D
ja mam ustny 19 a pisemny to jak każdy 8
w ogóle to in meiner ex-Klasse hab ich nur die fähigen Köpfen. Eine Person hat 100% erreicht, 4- 90% und die andre ca. 80-70%.

und ihr?
Witam jesli ktos juz miał ustny niemiecki (podstawa) to niech napisze do mnie co miał w zestawie... Moj nr gg to 6816554... Maturzyści muszą sobie pomagać... Pozdrawiam
ja takze 90% :) strasznie sie bałam ale nie bylo czego.. :) myślałam że będzie gorzej, trudniej itp.. ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego