halucynek - bardzo chciałam mieć twój zestaw, był on nawet w mojej grupie, ale wylosowała go moja koleżanka której o nim wcześniej opowiedziałam :)
Ja miałam nr 14:
OBRAZEK: bezdomny na chodniku przed sklepem, trzyma w reku kubek, obok ludzie przechodzą nie patrząc na niego
PYTANIA: 1) Dlaczego ci ludzie nie patrzą na bezdomnego?
2) Jak można pomagać bezdomnym?
ROZMÓWKI
1:
masz zapytać się o
- godzine otwarcie muzeum
- cene biletow
- znizki dla osob uczacych sie
2:
pracowales za granica, opowiedz:
- o tym jak znalazles prace
- co robiles
- na co wydałeś zarobione pieniądze
3:
kolega chce pojezdzic konno, ty wolisz zostac w domu i czytac ksiazke
- powiedz dlaczego nie podoba ci sie jego pomysl
- nie zgodz sie z jego argumentem
- zaproponuj kompromis
Kolega miał ZESTAW nr 9, nie wiem o czym były rozmówki, ale obrazek o tańczących Cyganach w mieście, pytania: gdzie oni tancza? i jak mozna inaczej swietowac uroczyste wydarzenia?
Koleżanka w zestawie nr 10 miała ludzi robiacych jakies ćwiczenia rozciągające, miała odpowiedziec dlaczego oni są bez butów i co można robić aby prowadzic zdrowy tryb zycia. W jednej rozmówce miała opowiedziec o ulubionym zespole, typie muzyki i koncercie tego zespołu, a w drugiej miała przekonac egzaminatora ze lepiej pojechac na wakacje do Schwarzwaldu niz nad morze
A tak to wiem że były obrazki z kobieta malujacą okno, zdjecie drogi z samochodami i rowerzystami, czlowiek obok namiotu na łące, inwalidzi grajacy w koszykowke, oraz lekarze przeprowadzający operacje, jednak nie wiem jaki nr miały te zestawy.