etap okręgowy olimpiady

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Wiem, że takie tematy pojawiały się już na tym forum, ale chciałem się dowiedzieć jak idą Wam przygotowania do eliminacji okręgowych ojn? Przeczytaliście już książki? Ja muszę się szczerze przyznać, że jeszcze nie zacząłem, ale powtarzam sobie gramatykę. Prawdę mówiąc nie liczę na przejście do części ustnej. Proszę opiszcie swoje wrażenia z tej części olimpiady, jeśli już braliście w niej udział. I jeśli jest to możliwe, to prosiłbym o link do strony z testem z tamtego roku. :)

pozdrawiam :))
Jasne... Przeczytałam... połowę "Procesu" Kafki. Jeszcze zostało mi 11 książek. Co do testu z poprzednich lat, to są na stronie http://www.niemiecki.maczek.glt.pl/
Gramatyki nie powtarzam, raczej nie mam z nią aż takich problemów, chyba że z odmianą rzeczownika z przymiotnikiem :) Zawsze mi się końcówki mylą. Historia, geografia itd. mnie jakoś odrzuca, ale jeszcze trochę czasu mam. Trzy dni przed wezmę się za to :D
Tak wogóle z jakiego województwa jesteś??
ej... jakie 11 książek?? ja przeczytałem 4/5, no w zasadzie przeczytałem 2 a 2 zapoznałem się z treścią :D trzeba przeczytać 5 książek. 2 przed 1945 i 3 po. geo i hist ma być na poziomie podstawowym, więc każdy średnio rozgarnięty człowiek powinien dać rade. bardziej boje się pisemnego niż ustnego. wielkie feriowe joł :D ;-)

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa