matura na podstawowy

Temat przeniesiony do archwium.
HALLO,
mam pytanko jak oceniacie maturę z niemca na poziomie podstawowym?
Jestem w II kl. ale myślę o zdawaniu matury z niemca podstawowego.
uczę się go 2 lata, ale poziom jest nieciekawy...
Czy zdanie tej matury na 90% jest możliwe przy niezbyt wysokim poziomie nauczania( chodzi mi o poziom podstawowy)???
poziom podsatwty jest banalnie łatwy uwazam ze jak przez rok przysiadziesz do nuaki, pouczysz sie słownictwa i porobisz testy bez problemu zdasz, nawet na 90 proceny
a ja mysle ze bedzie Ci ciezko osignac 90%, nawet na podstawowej maturze trzeba sie wykazac solidnymi podstawami oraz niemalym zakresem slownictwa ;) ale nie lam sie i sie ucz masz jeszcze okragly rok, przez ten okres mozna zrobic naprawde duzy postep, trzymam kciuki ;)
ja też uważam że to nie jest wcale takie proste. Zalezy od arkusza na który się trafi, do trudnych wg mnie należa pytania problemowe pod obrazkiem, ale latwo mozna zaliczyc czesc z dialogami, wystarczy nauczyc sie typowego słownictwa.
dzięki za odp, pytam o te procenty, bo zastanawiam się nad wyborem między ang. a niem. podstawowym. Wiele osób mi mówiło, że niem. jest trochę łątwiejszy...
podstawowe porownywalne ale rozszezony ang zdecydowanie trudniejszy, przynajmniej na probnej z tego roku, w rzeczywistosci moze byc troche inaczej.
Jezeli Twoja znajomosc j. niemieckiego zawęża sie tylko do programu szkolnego, to nie masz szans zaliczyc matury na 90% i nie wiem czy w ogóle masz jakies szanse ... Takze jednyne co bym mogła doradzic do kilka godzin w tyg. dodatkowych lekcji - konwersacji, pisania, gramy ... i wtedy mozesz pewnie isc na mature z niemca :) Trzymam kciuki i powodzenia !!!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa