ebook po niemiecku

Temat przeniesiony do archwium.
chcialabym jakiegos ebooka po niemiecku, na jakiej stronie , gdzie moge znalezc? to moze byc jakakolwiek ksiazka, ale nie jakas bajka.... nie wiem, moze my dzieci z dworca zoo [najbardziej znany mi niemiecki tytul;p]

z gory dzieki
kwestia tego, czy książka po niemiecku, czy książka niemiecka ;) i pytanie numer dwa - co lubisz czytać:p tutaj jest trochę osób, które co chwilę rzucają tytuł jakiejś książki, to na pewno Ci doradzą ;)
a sposoby na ściągnięcie - P2P, tylko tutaj zastrzeżenie - niektóre ksiązki obarczone są oczywiście prawami autorskimi! ;)
"Wir Kinder vom Bahnhof Zoo" jest jako PDF (600 cośtam kB) na P2P, w tej chwili dostępny jest z 6 źródeł. Wiele tysięcy książek możesz legalnie sobie pobrać z niemieckiego projektu Gutenberga. A jak szukasz nowszych książek, to pociągnij torrentem Henrys Bibliothek Vol. 1 i Vol. 2 i będziesz mieć 600 tytułów za jednym dmuchnięciem.
ksiazka ma byc po niemiecku, ba! musi. i musze ja przeczytac w tydzien.. od tego zalezy moja ocena na semestr (; a w dodatku mam nie tylko przeczytac, ale zrozumiec.... yeah xd
a jaka ksiazke poradzilby/abys mi ?
jak lubisz czytać, to mogą być i dzieci z dworca zoo, ale ona ma z 300 stron!;p a jak musisz przeczytać, to weź coś krótkiego, co ma polskie tłumaczenie, przeczytaj po polsku i udawaj, że po niemiecku przecztałaś?:p albo zrób tak, jak ja robiłem przez całe liceum - nie czytaj w ogóle, tylko przeczytaj streszczenie!:p no chyba, że faktycznie masz ochotę przeczytać coś w tydzień, to masz do wyboru z jakieś 10^100 pozycji:p
10>100 pozycji"? jestem w kropce. albo bardziej po mojemu -jestem w d.............
streszczenie mowisz? yeaaa.. dobra mysl. tylko nie wiem czy za streszczenie dostane 6 na semestr....... xd
aj a se sciagne film z dziecmci z zoo'watego dworca:D zainspirowalo mnie to do obejrzenia
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia