Pokaż nam język

Temat przeniesiony do archwium.
Był ktoś na konkursie "Pokaż nam swój język" w WSB w Poznaniu?? A może ktoś z forumowiczów zakwalifikował się do debaty?? Bo ja niestety odpadłam po teście i nie mogłam zostać na debatach, szkoda, chętnie bym posłuchała. Może podzieli się ktoś wrażeniami?
ja bylem we wroclawiu :P tez odpadlem po tescie ale na finale wszyscy mogli siedziec i sluchac :P

no i na 5 osob przynajmniej 3 to byli rodowici Niemcy. i to tacy co niedawno przyjechali, jestem pewien. Umiem poznac, kto jest Muttersprachlerem, a kto sie jezyka wyuczyl.
Ameryki spod kapelusza nie odkryłeś :P
Roberciq, w Poznaniu też była możliwość zostania na debatach i przysłuchiwania się, ale ja nie jestem z Poznania, a reszta mojej grupy łącznie z profesorką stwierdziła, że nie ma sensu zostawać, skoro nie zakwalifikowaliśmy się :( no i pojechaliśmy d domciu. A taką miałam ochotę posłuchać... Jakie były tematy w tym Wrocku?
ja tez nie jestem z wroclawia ale mysmy zostali

jeden cos mowil kolo o mediach jako czwartej wladzy, bylo tez o zastosowaniu nowoczesnej technologii w edukacji.... zreszta te tematy sa na stronie wsb
ja byłam w Gdańsku ale sie nie dostałam.. zresztą co to za nafgroda.. index szkoły bankowej PRYWATNEJ aktora trzeba bedzie płacic
Też byłem we Wrocławiu. Nie wie ktoś, kiedy będą wyniki na stornie www??
Powiedzcie, jakego typu były zadania !?
Kultura, gramatyka?!
może dacie jakieś wskazówki ?:)

/z góry DaANKE
ja tez bylam we wrocku.. szukam tych wynikow i szukam..
jakby ktos znalazł- poprosze o link..

a zadania były glownie gramatyczne- rekcja i spojniki, oststnie 10 o literaturze i polityce- malo Landeskunde
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa