Matura ustna (mazowieckie)

Temat przeniesiony do archwium.
cześć ja jestem z mazowieckiego.PROSZE napiszcie co mieliśćie na ustnej maturze.
z góry dziękuje i POZDRAWIAM
zestaw 2:
obrazek:ojciec i córka w kuchni,on kroi paprykę,ona się śmieje.Pyt.:dlaczego córa się śmieje? Czy gotowanie to rzecz dla faceta??
A)Jestęś u rodziny niemieckiej, spytaj się jak oni oszczędzają energie, ile płacą za energie, powiedz jak ty oszczędzasz energiew w domu
B)spedzasz wakacje nad morzem ;powiedz gdzie mieszkasz ;co robisz wieczorem , jaki jest termin pobytu
c)jestes na kursie,nauczyciel kaze Ci zrobic jakieś przedstawienie bez przygotowania, nie zgódź sie powiesz że musisz mieć wiecej czasu
inni mieli:dzieci lepią bałwana, jaką pore roku lubisz(zestaw7). jedziesz pociągiem jest ci duszno chcesz otworzyć okno ktoś sie nie zgadza a ty muszisz je otworzyć dlaczedo??(zestaw 1), jesteś na spotkaniu w restauracji z pisarzem (zestaw 9)dzwonisz do hotelu chcesz zmienić rezerwacje podaj termin nowego pobytu czy ta usługa jest odpłatna??
Ja miałem dzisiaj, ale nie pytajcie jak... ;/

zestaw nr 8
Warszawa

Obrazek:
Dwie dziewczyny siedza w sali blisko siebie są chyba uśmiechnięte. Jest to sala chemiczne bo widzać szkła laboratoryjne. Za sobą mają tablice.

Pytania:
Czy one są zadowolone że chodzą do szkoły i dlaczego, czy one są mozę nie zadowolone że chodza do szkoły i dlaczego.

A
Przyjechałem do Wiednia, jestes w informacji turystycznej chyba...
-powiedz ile zamierzasz być (chyba w Wiedniu)
-zapytaj ile kosztuje bilet wstępu do muzeum
-co można ciekawego zobaczeć w Wiedniu

B
Jesteś na otwarciu niemieckiej restauracji w Warszawie...
-powiedz co widziałeś interesującego
-jakich interesujących ludzi widziałeś, czy może kto był
-co było ciekawego w tej restauracji

C
Kolega porzyczył od Ciebie książkę, jest Ci szybko potrzebna, powiedz/zapytaj
-Kiedy ci ją odda
-uzgodnij kiedy ma ci ją oddać
-i coś jeszcze ale nie pamietam....
Ja miałem dzisiaj, ale nie pytajcie jak... ;/

zestaw nr 8
Warszawa

Obrazek:
Dwie dziewczyny siedzą w sali blisko siebie są chyba uśmiechnięte. Jest to sala chemiczne bo widać szkła laboratoryjne. Za sobą mają tablice.

Pytania:
Czy one są zadowolone że chodzą do szkoły i dlaczego, czy one są może nie zadowolone że chodzą do szkoły i dlaczego.

A
Przyjechałem do Wiednia, jesteś w informacji turystycznej chyba...
-powiedz ile zamierzasz być (chyba w Wiedniu)
-zapytaj ile kosztuje bilet wstępu do muzeum
-co można ciekawego zobaczyć w Wiedniu

B
Jesteś na otwarciu niemieckiej restauracji w Warszawie...
-powiedz co widziałeś interesującego
-jakich interesujących ludzi widziałeś, czy może kto był
-co było ciekawego w tej restauracji

C
Kolega pożyczył od Ciebie książkę, jest Ci szybko potrzebna, powiedz/zapytaj
-Kiedy ci ją odda
-uzgodnij kiedy ma ci ją oddać
-i coś jeszcze ale nie pamiętam....

Powodzenia.
który to był zestaw??